Найпопулярніші булочки: 5 рецептів сінабонів від волинського блогера-пекаря
Волинський блогер пекар Дмитро Жуковець поділився рецептами 5 видів сінабонів.
Відповідне відео він оприлюднив на своєму ютуб-каналі.
Дмитро розповів, як приготувати класичний сінабон, гарбузовий сінабон, сінабон-тірамісу, сінабон «Black Forest» та сінабон з кардамоном та корицею.
Класичний сінабон
Рецепт тіста
- 500 г борошна
- 200 г яйця
- 80 г молоко 2,5%
- 90 г цукру
- 80 г масла 82%
- 25 г пресованих дріждів
- 7 г солі
Процес приготування
Всі інгредієнти, окрім солі та масла, додаємо в чашу міксера та промішуємо 1-2 хвилини. Після цього додаємо масло й сіль та вимішуємо ще 10-15 хв. Добре вимішане тістонакриваємо харчовою плівкоюта залишамо про 22-25С на 1,5-2 години, тісто повинно збільшитись вдвічі. Добре виброджене тісто розкатуємо до 1 см в товщину та охолоджуємо 10-15 хвилин в морозильній камері. Охолоджене тісто розкатуємо та наносимо вершкове масло кімнатної температурита начинку з кориці по всій площі. Скручуємо та нарізаємо по 5 см. Перекладаємо заготовки у форм, змащену маслом, тазалишаємо на 22-24С на 1,5-2 години до збільшення вдвічі. Випікаємо в розігрітій печі при165С 22 хвилини з мінімальною конвекцією.
Начинка
- 120 г цукру
- 250 г меленої кориці.
- 100 г вершкового масла (воно повинно бути кімнатної температури)
Змішати всі інгредієнти.
Сирний топінг
- 80 г молока
- 150 г крем-сиру
- 25 г пудри
Всі інгредієнти об'єднати погружним блендером до однорідності.
(Інгредієнти повинні бути холодними)
Збірка і декор
- сінабони
- 250 г сирного топінгу
Після випікання залити сінабони сирним топінгом.
Сінабон-тірамісу
Рецепт тіста
- 500 г борошна вг
- 60 г еспресо
- 215 мл молока 2,5%
- 90 г цукру
- 80 г масла 82%
- 25 г пресованих дріждів
- 7 г солі
Процес приготування
Всі інгредієнти, окрім солі та масла, додаємо в чашу міксера та промішуємо 1-2 хв. Після того додаємо масло й сіль та вимішуємо ще 10-15 хв. Добре вимішане тісто накриваємо харчовою плівкою та залишаємо при 22-25С на 1,5-2 год. Тісто повинно збільшитись вдвічі. Добре виброджене тісто розкатуємо до 1см в товщину та охолоджуємо 10-15 хв в морозильній камері. Охолоджене тісто розкатуємо та наносимо вершкове масло кімнатної температури та начинку з корицею по всій площі. Скручуємо та нарізаємо по 5 см. Перекладаємо заготовки у форму, змащену маслом. Залишаємо на 22-24С на 1,5-2 год до збільшення вдвічі. Випікаємо в розігрітій печі при 165С 22хв з мінімальною конвекцією.
Начинка
- 120 г цукру
- 20 г меленої кориці
- 5 г темного какао
- 100 г вершкового масла (кімнатної температури)
Всі інгредієнти змішати
Сирний топінг
- 80 г молока
- 150 г крем-сиру
- 25 г цукрової пудри
Всі інгредієнти (холодними) об'єднати погружним блендером.
Збірка і декор
- 8 сінабонів
- 250 г сирного топінгу
- 50 г молочного шоколаду
Після випікання залити сінабони топінгом.
Посисипати стружкою з молочного шоколаду.
Гарбузовий сінабон
Рецепт тіста
- 500 г борошна вг
- 250 г гарбузового пюре
- 125 г яйця
- 60 г цукру
- 100 г масла 82%
- 24 г пресованих дріждів
- 8 г солі
Процес приготування
Всі інгредієнти, окрім солі та масла, додаємо в чашу міксера та промішуємо 1-2 хвилини. Після цього додаємо масло й сіль та вимішуємо ще 10-15 хв. Добре вимішане тісто накриваємо харчовою плівкою та залишаємо при 22-25С на 1,5-2 год, тісто повинно збільшитись вдвічі. Добре виброджене тісто розкатуємо до 1см в товщину та охолоджуємо 10-15 хв в морозильній камері. Охолоджене тісто розкатуємо та наносимо вершкове масло кімнатної температури та начинку з корицею по всій площі. Скручуємо та нарізаємо по 5 см. Перекладаємо заготовки у форму, змащену маслом. Залишаємо на 22-24С на 1,5-2 год до збільшення вдвічі. Випікаємо в розігрітій печі при 165С 22хв з мінімальною конвекцією.
Начинка
- 120 г цукру
- 25 г меленої кориці
- 100 г вершкового масла (кімнатної температури)
Всі інгредієнти змішати
Сирний топінг
- 80 г молока
- 150 г крем-сиру
- 25 г цукрової пудри
Всі інгредієнти (холодними) об'єднати погружним блендером.
Збірка і декор
- сінабони
- 250 г сирного топінгу
- 70 г смаженого мигдалю
- 1 апельсин
Після випікання залити сінабони топінгом.
Подрібнити смажений мигдаль та посисипати по всій площі
Натерти цедру апельсину
Сінабон «Black Forest»
Рецепт тіста
- 490 г борошна вг
- 25 г темного какао
- 200 г яйця
- 100 г молока 2,5%
- 90 г цукру
- 80г масла 82%
- 25 г пресованих дріждів
- 7 г солі
Процес приготування
Всі інгредієнти, окрім солі та масла, додаємо в чашу міксера та промішуємо 1-2 хвилини. Після цього додаємо масло й сіль та вимішуємо ще 10-15 хв. Добре вимішане тістонакриваємо харчовою плівкоюта залишамо про 22-25С на 1,5-2 години, тісто повинно збільшитись вдвічі. Добре виброджене тісто розкатуємо до 1 см в товщину та охолоджуємо 10-15 хвилин в морозильній камері. Охолоджене тісто розкатуємо та наносимо вершкове масло кімнатної температурита начинку з кориці по всій площі. Скручуємо та нарізаємо по 5 см. Перекладаємо заготовки у форм, змащену маслом, тазалишаємо на 22-24С на 1,5-2 години до збільшення вдвічі. Випікаємо в розігрітій печі при165С 22 хвилини з мінімальною конвекцією.
Начинка
- 120 г цукру
- 25 г меленої кориці
- 100 г вершкового масла (воно повинно бути кімнатної температури)
Змішати всі інгредієнти.
Сирний топінг
- 80 г молока
- 150 г крем-сиру
- 25 г пудри
Всі інгредієнти об'єднати погружним блендером до однорідності.
(Інгредієнти повинні бути холодними)
Збірка і декор
- сінабони
- 250 г сирного топінгу
- 50 г молочного шоколаду
- 50 г коктейльної вишні
Після випікання залити сінабони сирним топінгом. Овочерізкою нарізати шоколад та присипати. По середині кожного сінабону покласти коктейльну вишню.
Сінабон з кардамоном і корицею
Рецепт тіста
- 500 г борошна
- 220 г яйця
- 80 г молока 2,5%
- 90 г цукру
- 80 г масла 82%
- 25 г пресованих дріждів
- 7 г солі
Процес приготування
Всі інгредієнти, окрім солі та масла, додаємо в чашу міксера та промішуємо 1-2 хвилини. Після цього додаємо масло й сіль та вимішуємо ще 10-15 хв. Добре вимішане тістонакриваємо харчовою плівкоюта залишамо про 22-25С на 1,5-2 години, тісто повинно збільшитись вдвічі. Добре виброджене тісто розкатуємо до 1 см в товщину та охолоджуємо 10-15 хвилин в морозильній камері. Охолоджене тісто розкатуємо та наносимо вершкове масло кімнатної температурита начинку з кориці по всій площі. Скручуємо та нарізаємо по 5 см. Перекладаємо заготовки у форм, змащену маслом, тазалишаємо на 22-24С на 1,5-2 години до збільшення вдвічі. Випікаємо в розігрітій печі при165С 22 хвилини з мінімальною конвекцією.
Начинка
- 120 г цукру
- 20 г меленої кориці
- 10 г меленого кардамону
- 100 г вершкового масла (кімнатної температури)
Всі інгредієнти змішати.
Карамельний топінг
- 150 г цукру
- 270 р вершків 30%
- 2 г кардамону
- 2 г солі
Спосіб приготування:
Вершки з кардамоном довести до кипіння та накрити харчовою плівкою (для гарячої ароматизації). Дістати кардамон та знову довести до кипіння. Цукор карамелізувати до 175С (насичений янтарний колір). У 3-4 етапи додаємо гарячі вершки, добре помішуючи. Проварюємо 3-4 хв. Додаємо сіль та добре помішуємо.
Збірка і декор:
- сінабони
- 380 г карамелі
- 100 г мигдалю
- 100 г волоського горіха
Застити форму маслом та вилити карамель
Посисипати подрібненими горіхами
Викласти сінабони поверху (до випічки)
Після випікання перевернути догори карамеллю.
Читайте також:
- Корисні поради: як зберігати хліб, щоб він не черствів
- Швидко та смачно: рецепт розсипчастого плову від луцької фудблогерки