Найпопулярніші булочки: 5 рецептів сінабонів від волинського блогера-пекаря

Смачні сінабони

Волинський блогер пекар Дмитро Жуковець поділився рецептами 5 видів сінабонів.

Відповідне відео він оприлюднив на своєму ютуб-каналі.

Дмитро розповів, як приготувати класичний сінабон, гарбузовий сінабон, сінабон-тірамісу, сінабон «Black Forest» та сінабон з кардамоном та корицею.

Класичний сінабон

Рецепт тіста

  • 500 г борошна
  • 200 г яйця
  • 80 г молоко 2,5%
  • 90 г цукру
  • 80 г масла 82%
  • 25 г пресованих дріждів
  • 7 г солі

Процес приготування

Всі інгредієнти, окрім солі та масла, додаємо в чашу міксера та промішуємо 1-2 хвилини. Після цього додаємо масло й сіль та вимішуємо ще 10-15 хв. Добре вимішане тістонакриваємо харчовою плівкоюта залишамо про 22-25С на 1,5-2 години, тісто повинно збільшитись вдвічі. Добре виброджене тісто розкатуємо до 1 см в товщину та охолоджуємо 10-15 хвилин в морозильній камері. Охолоджене тісто розкатуємо та наносимо вершкове масло кімнатної температурита начинку з кориці по всій площі. Скручуємо та нарізаємо по 5 см. Перекладаємо заготовки у форм, змащену маслом, тазалишаємо на 22-24С на 1,5-2 години до збільшення вдвічі. Випікаємо в розігрітій печі при165С 22 хвилини з мінімальною конвекцією.

Начинка

  • 120 г цукру
  • 250 г меленої кориці.
  • 100 г вершкового масла (воно повинно бути кімнатної температури)

Змішати всі інгредієнти.

Сирний топінг

  • 80 г молока
  • 150 г крем-сиру
  • 25 г пудри

Всі інгредієнти об'єднати погружним блендером до однорідності.

(Інгредієнти повинні бути холодними)

Збірка і декор

  • сінабони
  • 250 г сирного топінгу

Після випікання залити сінабони сирним топінгом.

Найпопулярніші булочки: 5 рецептів сінабонів від волинського блогера-пекаря

Сінабон-тірамісу

Рецепт тіста

  • 500 г борошна вг
  • 60 г еспресо
  • 215 мл молока 2,5%
  • 90 г цукру
  • 80 г масла 82%
  • 25 г пресованих дріждів
  • 7 г солі

Процес приготування

Всі інгредієнти, окрім солі та масла, додаємо в чашу міксера та промішуємо 1-2 хв. Після того додаємо масло й сіль та вимішуємо ще 10-15 хв. Добре вимішане тісто накриваємо харчовою плівкою та залишаємо при 22-25С на 1,5-2 год. Тісто повинно збільшитись вдвічі. Добре виброджене тісто розкатуємо до 1см в товщину та охолоджуємо 10-15 хв в морозильній камері. Охолоджене тісто розкатуємо та наносимо вершкове масло кімнатної температури та начинку з корицею по всій площі. Скручуємо та нарізаємо по 5 см. Перекладаємо заготовки у форму, змащену маслом. Залишаємо на 22-24С на 1,5-2 год до збільшення вдвічі. Випікаємо в розігрітій печі при 165С 22хв з мінімальною конвекцією.

Начинка

  • 120 г цукру
  • 20 г меленої кориці
  • 5 г темного какао 
  • 100 г вершкового масла (кімнатної температури)

Всі інгредієнти змішати

Сирний топінг

  • 80 г молока
  • 150 г крем-сиру
  • 25 г цукрової пудри

Всі інгредієнти (холодними) об'єднати погружним блендером.

Збірка і декор

  • 8 сінабонів
  • 250 г сирного топінгу
  • 50 г молочного шоколаду

Після випікання залити сінабони топінгом.

Посисипати стружкою з молочного шоколаду.

Найпопулярніші булочки: 5 рецептів сінабонів від волинського блогера-пекаря

Гарбузовий сінабон

Рецепт тіста

  • 500 г борошна вг
  • 250 г гарбузового пюре
  • 125 г яйця
  • 60 г цукру
  • 100 г масла 82%
  • 24 г пресованих дріждів
  • 8 г солі

Процес приготування

Всі інгредієнти, окрім солі та масла, додаємо в чашу міксера та промішуємо 1-2 хвилини. Після цього додаємо масло й сіль та вимішуємо ще 10-15 хв. Добре вимішане тісто накриваємо харчовою плівкою
та залишаємо при 22-25С на 1,5-2 год, тісто повинно збільшитись вдвічі. Добре виброджене тісто розкатуємо до 1см в товщину та охолоджуємо 10-15 хв в морозильній камері. Охолоджене тісто розкатуємо та наносимо вершкове масло кімнатної температури та начинку з корицею по всій площі. Скручуємо та нарізаємо по 5 см. Перекладаємо заготовки у форму, змащену маслом. Залишаємо на 22-24С на 1,5-2 год до збільшення вдвічі. Випікаємо в розігрітій печі при 165С 22хв з мінімальною конвекцією.

Начинка

  • 120 г цукру
  • 25 г меленої кориці
  • 100 г вершкового масла (кімнатної температури)

Всі інгредієнти змішати

Сирний топінг

  • 80 г молока
  • 150 г крем-сиру
  • 25 г цукрової пудри

Всі інгредієнти (холодними) об'єднати погружним блендером.

Збірка і декор

  • сінабони
  • 250 г сирного топінгу
  • 70 г смаженого мигдалю
  • 1 апельсин

Після випікання залити сінабони топінгом.

Подрібнити смажений мигдаль та посисипати по всій площі

Натерти цедру апельсину

Найпопулярніші булочки: 5 рецептів сінабонів від волинського блогера-пекаря

Сінабон «Black Forest»

Рецепт тіста

  • 490 г борошна вг
  • 25 г темного какао
  • 200 г яйця
  • 100 г молока 2,5%
  • 90 г цукру
  • 80г масла 82%
  • 25 г пресованих дріждів
  • 7 г солі

Процес приготування

Всі інгредієнти, окрім солі та масла, додаємо в чашу міксера та промішуємо 1-2 хвилини. Після цього додаємо масло й сіль та вимішуємо ще 10-15 хв. Добре вимішане тістонакриваємо харчовою плівкоюта залишамо про 22-25С на 1,5-2 години, тісто повинно збільшитись вдвічі. Добре виброджене тісто розкатуємо до 1 см в товщину та охолоджуємо 10-15 хвилин в морозильній камері. Охолоджене тісто розкатуємо та наносимо вершкове масло кімнатної температурита начинку з кориці по всій площі. Скручуємо та нарізаємо по 5 см. Перекладаємо заготовки у форм, змащену маслом, тазалишаємо на 22-24С на 1,5-2 години до збільшення вдвічі. Випікаємо в розігрітій печі при165С 22 хвилини з мінімальною конвекцією.

Начинка

  • 120 г цукру
  • 25 г меленої кориці
  • 100 г вершкового масла (воно повинно бути кімнатної температури)

Змішати всі інгредієнти.

Сирний топінг

  • 80 г молока
  • 150 г крем-сиру
  • 25 г пудри

Всі інгредієнти об'єднати погружним блендером до однорідності.

(Інгредієнти повинні бути холодними)

Збірка і декор

  • сінабони
  • 250 г сирного топінгу
  • 50 г молочного шоколаду
  • 50 г коктейльної вишні

Після випікання залити сінабони сирним топінгом. Овочерізкою нарізати шоколад та присипати. По середині кожного сінабону покласти коктейльну вишню.

Найпопулярніші булочки: 5 рецептів сінабонів від волинського блогера-пекаря

Сінабон з кардамоном і корицею

Рецепт тіста

  • 500 г борошна
  • 220 г яйця
  • 80 г молока 2,5%
  • 90 г цукру
  • 80 г масла 82%
  • 25 г пресованих дріждів
  • 7 г солі

Процес приготування

Всі інгредієнти, окрім солі та масла, додаємо в чашу міксера та промішуємо 1-2 хвилини. Після цього додаємо масло й сіль та вимішуємо ще 10-15 хв. Добре вимішане тістонакриваємо харчовою плівкоюта залишамо про 22-25С на 1,5-2 години, тісто повинно збільшитись вдвічі. Добре виброджене тісто розкатуємо до 1 см в товщину та охолоджуємо 10-15 хвилин в морозильній камері. Охолоджене тісто розкатуємо та наносимо вершкове масло кімнатної температурита начинку з кориці по всій площі. Скручуємо та нарізаємо по 5 см. Перекладаємо заготовки у форм, змащену маслом, тазалишаємо на 22-24С на 1,5-2 години до збільшення вдвічі. Випікаємо в розігрітій печі при165С 22 хвилини з мінімальною конвекцією.

Начинка

  • 120 г цукру
  • 20 г меленої кориці
  • 10 г меленого кардамону
  • 100 г вершкового масла (кімнатної температури)

Всі інгредієнти змішати.

Карамельний топінг

  • 150 г цукру
  • 270 р вершків 30%
  • 2 г кардамону
  • 2 г солі

Спосіб приготування:

Вершки з кардамоном довести до кипіння та накрити харчовою плівкою (для гарячої ароматизації). Дістати кардамон та знову довести до кипіння. Цукор карамелізувати до 175С (насичений янтарний колір). У 3-4 етапи додаємо гарячі вершки, добре помішуючи. Проварюємо 3-4 хв. Додаємо сіль та добре помішуємо.

Збірка і декор:

  • сінабони
  • 380 г карамелі
  • 100 г мигдалю
  • 100 г волоського горіха

Застити форму маслом та вилити карамель

Посисипати подрібненими горіхами

Викласти сінабони поверху (до випічки)

Після випікання перевернути догори карамеллю.

Найпопулярніші булочки: 5 рецептів сінабонів від волинського блогера-пекаря

Читайте також:

Можливо зацікавить