Швидко та смачно: рецепт розсипчастого плову від луцької фудблогерки

плов - рецепт

Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч розповіла, як приготувати надшвидкий розсипчастий плов.

Рецептом дівчина поділилась в соціальній мережі «Instagram».

Інгредієнти:

  • 400г м‘яса (свинина, баранина);
  • 3 зубки часнику;
  • одна невелика морква;
  • 1 середня цибулина;
  • спеції для плову;
  • 150мл води;
  • 400г промитого рису;
  • 470мл води.

Приготування:

Часник потрібно подрібнити і піджарити, додати невеликі шматочки м‘яса. Піджарити кілька хвилин. Далі додаємо дрібно нарізану цибулю та натерту моркву. Піджарюємо ще кілька хвилин. Додаємо спеції та сіль за смаком. Коли цибуля стане золотистого кольору, потрібно додати 150мл води і тушити м‘ясо до тих пір, доки вода не випарується. Паралельно варимо рис. До нього додаємо 470мл води і ставимо на середній підігрів. Як тільки рис почне кипіти, встановлюємо мінімальний підігрів, заліплюємо дірочку у кришці каструльки тістом, до прикладу, і готуємо рис на пару, який залишився у каструльці. Час від часу додаємо потрохи воду (орієнтовно кожні 5хв. по кілька ложок). Вода на дні каструлі і віддаватиме пар. Таким чином рис вийде розсипчастий. На готування може піти від 20 до 30хв. Каструльку з готовим рисом закриваємо рушничком і даємо постояти 5хв. Далі об‘єднуємо рис та м‘ясо. 

Нагадаємо, нещодавно Юлія Віліч взяла участь у новому сезоні «МастерШеф». На кастингу дівчина приготувала качину грудку. Суддям не сподобалась страва лучанки, тож до наступного етапу їй не вдалося пройти.

Читайте також:

Можливо зацікавить