Трендове печиво: рецепт кукіс від луцької кондитерки
Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч поділилась рецептом кукіс з малиною, шоколадом та фундуком.
Як приготувати трендове печиво, яке зараз у всіх на слуху, дівчина розповіла в соціальній мережі «Instagram».
Начинка:
- 150г замороженої або свіжої малини;
- 50г цукру;
- 6г пектину або 10г кукурудзяного крохмалю.
Пектин або крохмаль перемішуємо з цукром і додаємо до малини. Проварюємо масу півтори хвилини після закипання. Розливаємо по маленьких формах, як на відео, даємо охолонути і ховаємо в морозильну камеру до повної заморозки. Можна вилити масу до кондитерського кільця, дно якого затягнуте харчовою плівкою, потім заморожену начинку порізати на шматочки.
Тісто:
- 80г вершкового масла кімнатної температури;
- 70г фундучної пасти (я брала від Nutferine зі смаком малини);
- 185г цукру;
- 1 яйце + жовток (С0);
- 190г пшеничного борошна;
- 50г фундучного борошна;
- 5г какао;
- 3г розпушувача;
- 2г соди;
- 100г шоколадних дропсів;
- 70г подрібненого фундука.
До масла додаємо цукор і фундучну пасту. Перемішуємо міксером до однорідності. Додаємо яйця, знову перемішуємо. Обʼєднуємо фундучне борошно з просіяним пшеничним, какао, розпушувачем та содою. В один прийом додаємо до основи тіста. Замішуємо ложкою тісто. Ховаємо тісто під харчову плівку і відправляємо в холодильник на три години. Далі відважуємо 100г тіста на одне печиво, виймаємо заморожену начинку, і акуратно заліплюємо її тістом, формуючи кульку (див. відео). Викладаємо кульки з тіста на деко з пергаментом на значній відстані одне від одного. Випікаємо при 170 градусах 23-25хв. Даємо повністю охолонути і декоруємо розтопленим шоколадом та сублімованою малиною. Примітка: розмір печива можна робити будь-який. Чим менший розмір, тим менше часу потрібно для випікання.
Нагадаємо, нещодавно Юлія Віліч взяла участь у новому сезоні «МастерШеф». На кастингу дівчина приготувала качину грудку. Суддям не сподобалась страва лучанки, тож до наступного етапу їй не вдалося пройти.
Читайте також:
- Корисний лафхак: як швидко і просто нашаткувати капусту
- Сезон гарбузів: рецепт осіннього пирога від луцької кондитерки
- Як зварити розсипчастий рис: секрети приготування ідеального гарніру