Трендове печиво: рецепт кукіс від луцької кондитерки

Кукіс - рецепт смачного печива

Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч поділилась рецептом кукіс з малиною, шоколадом та фундуком. 

Як приготувати трендове печиво, яке зараз у всіх на слуху, дівчина розповіла в соціальній мережі «Instagram».

Начинка:

  • 150г замороженої або свіжої малини;
  • 50г цукру;
  • 6г пектину або 10г кукурудзяного крохмалю.

Пектин або крохмаль перемішуємо з цукром і додаємо до малини. Проварюємо масу півтори хвилини після закипання. Розливаємо по маленьких формах, як на відео, даємо охолонути і ховаємо в морозильну камеру до повної заморозки. Можна вилити масу до кондитерського кільця, дно якого затягнуте харчовою плівкою, потім заморожену начинку порізати на шматочки.

Тісто:

  • 80г вершкового масла кімнатної температури;
  • 70г фундучної пасти (я брала від Nutferine зі смаком малини);
  • 185г цукру;
  • 1 яйце + жовток (С0);
  • 190г пшеничного борошна;
  • 50г фундучного борошна;
  • 5г какао;
  • 3г розпушувача;
  • 2г соди;
  • 100г шоколадних дропсів;
  • 70г подрібненого фундука.

До масла додаємо цукор і фундучну пасту. Перемішуємо міксером до однорідності. Додаємо яйця, знову перемішуємо. Обʼєднуємо фундучне борошно з просіяним пшеничним, какао, розпушувачем та содою. В один прийом додаємо до основи тіста. Замішуємо ложкою тісто. Ховаємо тісто під харчову плівку і відправляємо в холодильник на три години. Далі відважуємо 100г тіста на одне печиво, виймаємо заморожену начинку, і акуратно заліплюємо її тістом, формуючи кульку (див. відео). Викладаємо кульки з тіста на деко з пергаментом на значній відстані одне від одного. Випікаємо при 170 градусах 23-25хв. Даємо повністю охолонути і декоруємо розтопленим шоколадом та сублімованою малиною. Примітка: розмір печива можна робити будь-який. Чим менший розмір, тим менше часу потрібно для випікання.

Нагадаємо, нещодавно Юлія Віліч взяла участь у новому сезоні «МастерШеф». На кастингу дівчина приготувала качину грудку. Суддям не сподобалась страва лучанки, тож до наступного етапу їй не вдалося пройти.

Читайте також:

Можливо зацікавить

Японський млинцевий торт з кремом
відео

Японський млинцевий торт із вершковим кремом: рецепт від луцької фудблогерки

SHUMEI запрошує на концерт у Луцьку: романтичний вечір до Дня закоханих

Вечір музики та кохання: у Луцьку виступить відомий артист SHUMEI

Луцьк прощається із захисниками України Андрієм Черняком і Артемом Петровським
фото

Два прощання в один день: лучани провели в останню путь Героїв Андрія Черняка та Артема Петровського

Гарбузові пироги, кутя та мацик: культурна спадщина Волині поповнилася новими елементами

Гарбузові пироги, кутя та мацик: культурна спадщина Волині поповнилася новими елементами

Два прощання в один день: у Луцьку в останню путь проведуть Героїв Андрія Черняка та Артема Петровського

Два прощання в один день: у Луцьку в останню путь проведуть Героїв Андрія Черняка та Артема Петровського

Новий обов’язковий предмет для студентів: як проходитиме військова підготовка у вишах

Військова підготовка у вишах: що чекає луцьких студентів

Сирні коржики за домашнім рецептом
відео

Сирні коржики з дитинства: рецепт від луцької фудблогерки

Блогерка розповіла, чим її здивував і розчарував ресторан «Золотий дракон» у Луцьку, який нещодавно відкрився
відео

Блогерка розповіла, чим її здивував і розчарував ресторан «Золотий дракон» у Луцьку, який нещодавно відкрився

Монатік з дружиною та синами

Відомий співак з Луцька Monatik вперше прокоментував народження свого третього сина