Сезон гарбузів: рецепт осіннього пирога від луцької кондитерки
Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч розповіла, як приготувати гарбузовий пиріг з легким ароматом лимона, апельсина та кориці.
Рецептом осіннього десерту дівчина поділилась у соціальній мережі «Instagram».
Тісто
- 150г борошна;
- 3г розпушувача;
- 40г цукрової пудри;
- 65г холодного вершкового масла порізаного на невеликі шматочки;
- 1 яйце (С0).
Просіяне борошно, пудру та розпушувач перемішуємо вінчиком. Додаємо масло і перетираємо руками або виделкою до стану крихти. Холодне яйце збиваємо вінчиком до однорідності і додаємо до крихти. Замішуємо тісто. Далі тісто ховаємо під харчову плівку і відправляємо в холодильник на годину.
Начинка:
- 500г гарбузового пюре (запекти і проблендерувати гарбуз);
- 135г цукру;
- одна столова ложка цедри лимона та апельсина;
- 450г маскарпоне;
- 30г кукурудзяного крохмалю;
- 70мл жирних вершків;
- 2 яйця;
- 1ч.л кориці.
Інгредієнти кімнатної температури обʼєднуємо і вимішуємо вінчиком до повної однорідності. Далі робочу поверхню присипаємо борошном, розкатуємо тісто у пласт товщиною 0.3-0.4см. Викладаємо на форму, притискаємо пальцями тісто до дна і боків форми, лишнє забираємо. Начинку переливаємо відразу на основу. Випікаємо при 180 градусах 37-40хв. Пиріг трішки підніметься, потім опуститься. Даємо йому пів години постояти у формі, і тільки тоді виймаємо. Дуже смачний і гарячий, і холодильний. Змінюється тільки текстура, після двогодинного охолодження в холодильнику, пиріг стає більш щільний.
Нагадаємо, нещодавно Юлія Віліч взяла участь у новому сезоні «МастерШеф». На кастингу дівчина приготувала качину грудку. Суддям не сподобалась страва лучанки, тож до наступного етапу їй не вдалося пройти.
Читайте також:
- Корисні поради: як швидко зварити буряк
- Швидко та смачно: рецепт пирога від луцької кондитерки
- Білі, польські та зелениці: скільки коштують гриби на волинському ринку