Сезон гарбузів: рецепт осіннього пирога від луцької кондитерки

Смачний гарбузовий пиріг - рецепт

Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч розповіла, як приготувати гарбузовий пиріг з легким ароматом лимона, апельсина та кориці.

Рецептом осіннього десерту дівчина поділилась у соціальній мережі «Instagram».

Тісто

  • 150г борошна;
  • 3г розпушувача;
  • 40г цукрової пудри;
  • 65г холодного вершкового масла порізаного на невеликі шматочки;
  • 1 яйце (С0).

Просіяне борошно, пудру та розпушувач перемішуємо вінчиком. Додаємо масло і перетираємо руками або виделкою до стану крихти. Холодне яйце збиваємо вінчиком до однорідності і додаємо до крихти. Замішуємо тісто. Далі тісто ховаємо під харчову плівку і відправляємо в холодильник на годину.

Начинка:

  • 500г гарбузового пюре (запекти і проблендерувати гарбуз);
  • 135г цукру;
  • одна столова ложка цедри лимона та апельсина;
  • 450г маскарпоне;
  • 30г кукурудзяного крохмалю;
  • 70мл жирних вершків;
  • 2 яйця;
  • 1ч.л кориці.

Інгредієнти кімнатної температури обʼєднуємо і вимішуємо вінчиком до повної однорідності. Далі робочу поверхню присипаємо борошном, розкатуємо тісто у пласт товщиною 0.3-0.4см. Викладаємо на форму, притискаємо пальцями тісто до дна і боків форми, лишнє забираємо. Начинку переливаємо відразу на основу. Випікаємо при 180 градусах 37-40хв. Пиріг трішки підніметься, потім опуститься. Даємо йому пів години постояти у формі, і тільки тоді виймаємо. Дуже смачний і гарячий, і холодильний. Змінюється тільки текстура, після двогодинного охолодження в холодильнику, пиріг стає більш щільний.

Нагадаємо, нещодавно Юлія Віліч взяла участь у новому сезоні «МастерШеф». На кастингу дівчина приготувала качину грудку. Суддям не сподобалась страва лучанки, тож до наступного етапу їй не вдалося пройти.

Читайте також:

Можливо зацікавить