Як приготувати ідеальні сирники: зірковий шеф-кухар поділився своїми секретами

Сирники Володимира Ярославського - рецепт

Сирники – одна з улюблених страв українців, адже їх легко та швидко готувати, вони смачні та пишні. Але, щоб вони вдалися і були повітряні, ніжні та просмажені – потрібно знати кілька простих секретів.

Український шеф-кухар, ресторатор та суддя кулінарного шоу «МастерШеф» Володимир Ярославський, поділився з  рецептом  своїх ідеальних сирників.

Про це пише 24 канал.

Секрети вдалих сирників

  • Кисломолочний сир повинен бути жирністю 9 – 12%, але він повинен бути сухим.
  • Щоб він не був водянистий, обов'язково відіжміть його через марлю.
  • Не потрібно перемішувати тісто на сирники надто довго, щоб не втратити текстуру.

Рецепт сирників

Час: 25 хвилин

Порції: 2

Інгредієнти:

  • 300 грамів кисломолочного сиру (віджатого);
  • 1 яєчний жовток;
  • 2 столові ложки цукру;
  • 25 – 30 грамів пшеничного борошна;
  • ваніль або ванільний цукор.

Приготування:

Змішайте кисломолочний сир, жовток і цукор за допомогою виделки. Всипте борошно та ще раз перемішайте.

Присипте дошку або стільницю борошном, викладіть сирну масу та сформуйте все «ковбаскою». Наріжте «шайбами», з них сформуйте кульки, а далі, за допомогою тупої частини ножа сформуйте сирники.

Розігрійте сковорідку з невеликою кількістю олії, обсмажте сирники з двох сторін до рум'яної скоринки, потім запечіть в духовці розігрітій до 190 градусі 5 – 7 хвилин. Або повністю доготуйте їх на сковорідці.

Подавайте готові сирники зі сметаною, домашнім варенням чи шоколадною пастою.

Читайте також:

Можливо зацікавить