Як приготувати ідеальні сирники: зірковий шеф-кухар поділився своїми секретами
Сирники – одна з улюблених страв українців, адже їх легко та швидко готувати, вони смачні та пишні. Але, щоб вони вдалися і були повітряні, ніжні та просмажені – потрібно знати кілька простих секретів.
Український шеф-кухар, ресторатор та суддя кулінарного шоу «МастерШеф» Володимир Ярославський, поділився з рецептом своїх ідеальних сирників.
Про це пише 24 канал.
Секрети вдалих сирників
- Кисломолочний сир повинен бути жирністю 9 – 12%, але він повинен бути сухим.
- Щоб він не був водянистий, обов'язково відіжміть його через марлю.
- Не потрібно перемішувати тісто на сирники надто довго, щоб не втратити текстуру.
Рецепт сирників
Час: 25 хвилин
Порції: 2
Інгредієнти:
- 300 грамів кисломолочного сиру (віджатого);
- 1 яєчний жовток;
- 2 столові ложки цукру;
- 25 – 30 грамів пшеничного борошна;
- ваніль або ванільний цукор.
Приготування:
Змішайте кисломолочний сир, жовток і цукор за допомогою виделки. Всипте борошно та ще раз перемішайте.
Присипте дошку або стільницю борошном, викладіть сирну масу та сформуйте все «ковбаскою». Наріжте «шайбами», з них сформуйте кульки, а далі, за допомогою тупої частини ножа сформуйте сирники.
Розігрійте сковорідку з невеликою кількістю олії, обсмажте сирники з двох сторін до рум'яної скоринки, потім запечіть в духовці розігрітій до 190 градусі 5 – 7 хвилин. Або повністю доготуйте їх на сковорідці.
Подавайте готові сирники зі сметаною, домашнім варенням чи шоколадною пастою.
Читайте також:
- Можна спекти вдома: лучанка поділилась рецептом хліба
- Трендове печиво: рецепт кукіс від луцької кондитерки
- Корисний лафхак: як швидко і просто нашаткувати капусту