Легенда Волині — світязькі пончики: як приготувати смаколик

Світязькі пончики: рецепт

У Шацькому краї знають, як перетворити звичайний день на свято — достатньо приготувати фірмові пончики по-пілісецьки.

Рецепт розповіли на сторінці Insider Media у соціальній мережі «Facebook»

Для приготування тіста в каструлю наливають воду, додають 200 г олії та 200 г цукру, доводять суміш до кипіння й охолоджують. У вже теплу рідину всипають просіяне борошно, вливають пів літра молока, додають дрібку солі, ванілін, три збиті яйця та дріжджі, розведені з цукром.

«Родзинка цього рецепту — горілка. Завдяки їй тісто не вбиратиме зайвої олії», — каже господиня.

Коли тісто підросте, формують пончики, закладаючи всередину трохи манки, цукру та ягоди. Зліплені вироби смажать у розігрітій олії до золотавої скоринки, а перед подачею щедро посипають цукровою пудрою.

Читайте також:

Можливо зацікавить