Легенда Волині — світязькі пончики: як приготувати смаколик

У Шацькому краї знають, як перетворити звичайний день на свято — достатньо приготувати фірмові пончики по-пілісецьки.
Рецепт розповіли на сторінці Insider Media у соціальній мережі «Facebook»
Для приготування тіста в каструлю наливають воду, додають 200 г олії та 200 г цукру, доводять суміш до кипіння й охолоджують. У вже теплу рідину всипають просіяне борошно, вливають пів літра молока, додають дрібку солі, ванілін, три збиті яйця та дріжджі, розведені з цукром.
«Родзинка цього рецепту — горілка. Завдяки їй тісто не вбиратиме зайвої олії», — каже господиня.
Коли тісто підросте, формують пончики, закладаючи всередину трохи манки, цукру та ягоди. Зліплені вироби смажать у розігрітій олії до золотавої скоринки, а перед подачею щедро посипають цукровою пудрою.
Читайте також:
- Озеро Соминець — тиха перлина Шацького краю без натовпів і завищених цін
- Серпень — найкращий час для посадки полуниці: як отримати ранній врожай
- Відома телеведуча Олена-Христина Лебідь з нареченим відпочивають на Волині