«Продавалося воно у рідному Луцьку»: Monatik розповів про улюблене тістечко дитинства

«Продавалося воно у рідному Луцьку»: Monatik розповів про улюблене тістечко дитинства

Відомий співак і хореограф з Луцька Дмитро Монатик поділився спогадами про улюблене тістечко дитинства – «Доміно», яке, на його жаль, нині майже неможливо знайти у продажу.

Про це пише Інформатор.

«Я затятий фастфудівець. У дитинстві міг з'їсти два гарячі бутерброди з сиром і майонезом на білому хлібі, плюс десерт: або «Картоплю», або «Доміно», причому обов'язково дві штуки. «Доміно» - це офігенне тістечко: бісквіт, зверху шоколад і крапки доміно з білого крему. Можна тістечками у доміно грати. Але зараз його ніде нема.

Продавалося воно у рідному Луцьку. І у Тернополі, пам'ятаю, купував. Це те, що зникло назавжди. Як вінілові програвачі. Тільки програвачі з вінілами повертаються, а «Доміно» ні», - поскаржився Монатик.

«Продавалося воно у рідному Луцьку»: Monatik розповів про улюблене тістечко дитинства

Тістечка «Доміно» - рецепт

Вам знадобиться:

Рецепт бісквіту:

  • Яйця - 7 штук.
  • Цукор - 210 г.
  • Сіль - дрібка.
  • Ванільний цукор - 1 пакетик.
  • Кукрудзяний крохмаль - 30 г.
  • Борошно - 180 г.

Крем шарлотт:

  • Молоко - 120 г.
  • Яйце - 1 штука.
  • Цукор - 170 г.
  • Вершкове масло, жирне - 200 г.
  • Коньяк - 1 десертна ложка.
  • Ванільний цукор - 1 пакетик.

Сироп:

  • Вода - 120 г.
  • Цукор - 80 г.
  • Коньяк - 1 десертна ложка.

Помадка:

  • Цукор - 450 г.
  • Вода - 150 г.
  • Лимонний сік - 0,5 чайної ложки.
  • Какао - 2 чайні ложки.

Як готувати:

Нагрійте вершкове масло до кімнатної температури. Візьміть невелику ємність. Наріжте розм'якшене вершкове масло на невеликі шматочки.

Підготуйте ємність для міксера. Всипте в неї цукор, покладіть вершкове масло. Візьміть більшу частину борошна, перемішайте всі компоненти до отримання однорідного тіста.

Розділіть яйця на жовтки і білки. В міксер покладіть жовтки, ретельно перемішайте. Підсипте частину борошна, що залишилася. Замісіть тісто руками. Накрийте його харчовою плівкою. Залиште на півгодини в холодильнику для того, щоб воно настоялося.

Розкачайте тісто рівномірно. Повинен вийти прямокутник, рівномірний по товщині. Випікайте корж із бісквітного тіста при температурі 175 С, а після дайте бісквіту добу настоятись в прохолодному місці. 

Змастіть тісто помадкою, а потім наріжте з тіста заготовки для доміно. Перемажте їх кремом та з'єднайте, а зверху офоміть.

Використовуйте помадки на кожен корж із розрахунку - по 150 г. 

Читайте також:

Можливо зацікавить