«Продавалося воно у рідному Луцьку»: Monatik розповів про улюблене тістечко дитинства

Відомий співак і хореограф з Луцька Дмитро Монатик поділився спогадами про улюблене тістечко дитинства – «Доміно», яке, на його жаль, нині майже неможливо знайти у продажу.
Про це пише Інформатор.
«Я затятий фастфудівець. У дитинстві міг з'їсти два гарячі бутерброди з сиром і майонезом на білому хлібі, плюс десерт: або «Картоплю», або «Доміно», причому обов'язково дві штуки. «Доміно» - це офігенне тістечко: бісквіт, зверху шоколад і крапки доміно з білого крему. Можна тістечками у доміно грати. Але зараз його ніде нема.
Продавалося воно у рідному Луцьку. І у Тернополі, пам'ятаю, купував. Це те, що зникло назавжди. Як вінілові програвачі. Тільки програвачі з вінілами повертаються, а «Доміно» ні», - поскаржився Монатик.

Тістечка «Доміно» - рецепт
Вам знадобиться:
Рецепт бісквіту:
- Яйця - 7 штук.
- Цукор - 210 г.
- Сіль - дрібка.
- Ванільний цукор - 1 пакетик.
- Кукрудзяний крохмаль - 30 г.
- Борошно - 180 г.
Крем шарлотт:
- Молоко - 120 г.
- Яйце - 1 штука.
- Цукор - 170 г.
- Вершкове масло, жирне - 200 г.
- Коньяк - 1 десертна ложка.
- Ванільний цукор - 1 пакетик.
Сироп:
- Вода - 120 г.
- Цукор - 80 г.
- Коньяк - 1 десертна ложка.
Помадка:
- Цукор - 450 г.
- Вода - 150 г.
- Лимонний сік - 0,5 чайної ложки.
- Какао - 2 чайні ложки.
Як готувати:
Нагрійте вершкове масло до кімнатної температури. Візьміть невелику ємність. Наріжте розм'якшене вершкове масло на невеликі шматочки.
Підготуйте ємність для міксера. Всипте в неї цукор, покладіть вершкове масло. Візьміть більшу частину борошна, перемішайте всі компоненти до отримання однорідного тіста.
Розділіть яйця на жовтки і білки. В міксер покладіть жовтки, ретельно перемішайте. Підсипте частину борошна, що залишилася. Замісіть тісто руками. Накрийте його харчовою плівкою. Залиште на півгодини в холодильнику для того, щоб воно настоялося.
Розкачайте тісто рівномірно. Повинен вийти прямокутник, рівномірний по товщині. Випікайте корж із бісквітного тіста при температурі 175 С, а після дайте бісквіту добу настоятись в прохолодному місці.
Змастіть тісто помадкою, а потім наріжте з тіста заготовки для доміно. Перемажте їх кремом та з'єднайте, а зверху офоміть.
Використовуйте помадки на кожен корж із розрахунку - по 150 г.
Читайте також:
- Великодні тренди 2025: які паски будуть у моді цього року
- Старовинний вівсяний кисіль: волинянка поділилася традиційним рецептом
- «Більше, ніж просто поїздка»: відомий артист з Луцька підтримав воїнів на передовій