Старовинний вівсяний кисіль: волинянка поділилася традиційним рецептом

Уродженка села Прип’ять Раїса Босюк розповіла, як готувати традиційний вівсяний кисіль – старовинну українську страву, яку споживали ще наші предки.
Про це йдеться у дописі Будинку культури села Прип'ять у соціальній мережі «Facebook».
Вівсяний кисіль здавна вважався корисною та поживною стравою. Його готували з ферментованого вівсяного борошна або крупи, доводили до потрібної консистенції та споживали як самостійну страву або з додатками.
У Будинку культури зазначають, що нематеріальна культурна спадщина охоплює не лише народні пісні чи звичаї, а й традиційну кухню, яка формувалася століттями. Працівники закликають долучатися до ініціативи збереження традицій та ділитися власними знаннями.
Читайте також:
- Залишитесь без врожаю: які сорти картоплі не варто садити в Україні
- Готуємось до Великодня: рецепт крафіна від луцької фудблогерки
- Матимете гарний врожай: коли садити капусту у квітні 2025