Старовинний вівсяний кисіль: волинянка поділилася традиційним рецептом

Старовинний вівсяний кисіль: волинянка поділилася традиційним рецептом

Уродженка села Прип’ять Раїса Босюк розповіла, як готувати традиційний вівсяний кисіль – старовинну українську страву, яку споживали ще наші предки.

Про це йдеться у дописі Будинку культури села Прип'ять у соціальній мережі «Facebook».

Вівсяний кисіль здавна вважався корисною та поживною стравою. Його готували з ферментованого вівсяного борошна або крупи, доводили до потрібної консистенції та споживали як самостійну страву або з додатками.

У Будинку культури зазначають, що нематеріальна культурна спадщина охоплює не лише народні пісні чи звичаї, а й традиційну кухню, яка формувалася століттями. Працівники закликають долучатися до ініціативи збереження традицій та ділитися власними знаннями.

Читайте також:

Можливо зацікавить