Пропонують роботу, а потім «кидають» на гроші: на Волині набирає обертів нова шахрайська схема

Пропонують роботу, а потім «кидають» на гроші: на Волині набирає обертів нова шахрайська схема

На Волині набирає обертів нова шахрайська схема. Щодня поліція області реєструє по декілька заяв про втрату коштів у такий спосіб. 

Про це повідомила Марина Балдич, провідна інспекторка сектору комунікації поліції Волині. 

Так, з її слів, шахраї спершу пишуть волинянам у різних месенджерах та пропонують роботу, наголошуючи, що вона дуже легка та не потребує багато часу і зусиль. Як приклад, пропонують ставити «вподобайки» до відео у ТікТоці. Таким чином пропонують заробити до 600 гривень за день. 1 відео (1 лайк) = 30 гривень.

«Чому б не погодитися, думаємо ми. І вже за декілька хвилин маємо перші завдання і інструкції, як що робити, як надсилати звіти, як отримати кошти», - продовжує Марина Балдич. 

Після виконаних перших завдань користувачі дійсно отримують свої перші гроші. Спершу це 100 гривень, потім більше. І все би нічого - але далі їм пропонують перейти на новий рівень. Зокрема, просять переказати, наприклад, 3000 гривень з обіцянкою повернути 4000. Далі за таким же принципом 10 000, 20 000 і більше. Але, є одне але...

«На одній з таких операцій людину просто блокують і назад гроші ніхто вже не повертає», - наголошує  провідна інспекторка сектору комунікації.

У такий спосіб днями одна дівчина втратила майже 60 тисяч гривень. На жаль, поліція Волині щодня реєструє по кілька таких повідомлень, тому наголошують: 

«Якщо вам пропонують швидкі та легкі гроші, пам'ятайте, що здебільшого це робота з якимись ризиками, можливо, не зовсім законна, або - вас обробляє шахрай». 

Пропонують роботу, а потім «кидають» на гроші: на Волині набирає обертів нова шахрайська схемаПропонують роботу, а потім «кидають» на гроші: на Волині набирає обертів нова шахрайська схемаПропонують роботу, а потім «кидають» на гроші: на Волині набирає обертів нова шахрайська схемаПропонують роботу, а потім «кидають» на гроші: на Волині набирає обертів нова шахрайська схема

Читайте також: 

Можливо зацікавить