Простий і дуже смачний: рецепт сирника від луцької кондитерки

Снікерс сирник

Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч розповіла, як приготувати сирник «Снікерс».

Рецептом десерту дівчина поділилась у соціальній мережі «Instagram».

Юлія зазначила, що він простий у приготуванні й дуже смачний.

Інгредієнти:

  • 750 г кисломолочного сиру від 9%;
  • 140 г цукру;
  • 4 середні яйця;
  • 30 г крохмалю;
  • 50 мл жирних вершків від 30% (можна замінити сметаною 20-30%);
  • 60 г  арахісової пасти;
  • 70 г подрібненого арахісу.

Приготування:

Усі інгредієнти поміщаємо у місткість і ретельно блендеруємо до однорідної консистенції. Масу перекладаємо у форму застелену пергаментом, боки форми змащуємо маслом. Діаметр: 18-20 см. Випікаємо 45-50 хв при 180°. Готовий сирник злегка пружинить. Даємо йому повністю охолонути у формі. Проходимось по краях ножем і знімаємо форму. Перевертаємо сирник на тарілку або дошку. Зажимаємо роз'ємною формою (як на фото в каруселі). Заливаємо карамелькою. Примітка: зовнішню сторону форми, а саме низ, я раджу обгорнути харчовою плівкою, щоб карамелька подекуди не втікла). А ось її рецепт:

Інгредієнти:

  • 150 г цукру;
  • 130 мл вершків від 20%;
  • 30 г масла від 82%;
  • 3 г желатину замоченого у 20 мл води.

Цукор топимо рівномірно у сковорідці, або каструлі з товстим та широким дном. Як тільки весь цукор розтопиться і не залишиться ані цукринки, додаємо кип'ячені вершки, паралельно швидко перемішуючи вінчиком масу. Далі додаємо желатин і знову перемішуємо до однорідності. В самому кінці додаємо масло та сіль. Пропускаємо карамель через сито. Даємо охолонути до кімнатної температури. Зверху виливаємо на сирник і присипаємо подрібненим арахісом. Ставимо в холодильник мінімум на 5 год. Далі акуратно проходимось гарячим сухим ножем по краях і знімаємо форму.

Простий і дуже смачний: рецепт сирника від луцької кондитерки

Простий і дуже смачний: рецепт сирника від луцької кондитерки

Читайте також:

Можливо зацікавить