Простий і дуже смачний: рецепт сирника від луцької кондитерки
Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч розповіла, як приготувати сирник «Снікерс».
Рецептом десерту дівчина поділилась у соціальній мережі «Instagram».
Юлія зазначила, що він простий у приготуванні й дуже смачний.
Інгредієнти:
- 750 г кисломолочного сиру від 9%;
- 140 г цукру;
- 4 середні яйця;
- 30 г крохмалю;
- 50 мл жирних вершків від 30% (можна замінити сметаною 20-30%);
- 60 г арахісової пасти;
- 70 г подрібненого арахісу.
Приготування:
Усі інгредієнти поміщаємо у місткість і ретельно блендеруємо до однорідної консистенції. Масу перекладаємо у форму застелену пергаментом, боки форми змащуємо маслом. Діаметр: 18-20 см. Випікаємо 45-50 хв при 180°. Готовий сирник злегка пружинить. Даємо йому повністю охолонути у формі. Проходимось по краях ножем і знімаємо форму. Перевертаємо сирник на тарілку або дошку. Зажимаємо роз'ємною формою (як на фото в каруселі). Заливаємо карамелькою. Примітка: зовнішню сторону форми, а саме низ, я раджу обгорнути харчовою плівкою, щоб карамелька подекуди не втікла). А ось її рецепт:
Інгредієнти:
- 150 г цукру;
- 130 мл вершків від 20%;
- 30 г масла від 82%;
- 3 г желатину замоченого у 20 мл води.
Цукор топимо рівномірно у сковорідці, або каструлі з товстим та широким дном. Як тільки весь цукор розтопиться і не залишиться ані цукринки, додаємо кип'ячені вершки, паралельно швидко перемішуючи вінчиком масу. Далі додаємо желатин і знову перемішуємо до однорідності. В самому кінці додаємо масло та сіль. Пропускаємо карамель через сито. Даємо охолонути до кімнатної температури. Зверху виливаємо на сирник і присипаємо подрібненим арахісом. Ставимо в холодильник мінімум на 5 год. Далі акуратно проходимось гарячим сухим ножем по краях і знімаємо форму.
Читайте також:
- Часниковий хліб: рецепт від волинського блогера-пекаря
- Буде м'яким та збереже яскравий колір: як швидко приготувати буряк