«Просто, швидко і смачно»: рецепт тістечка «Картопля» від луцької фудблогерки

«Просто, швидко і смачно»: рецепт тістечка «Картопля» від луцької фудблогерки

Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч розповіла, як приготувати тістечка «Картопля».

Рецептом дівчина поділилась в соціальній мережі «Facebook».

«Просто, швидко і смачно», - написала блогерка.

Бісквіт

Інгредієнти

  • Яйця - 3 шт
  • Борошно - 125г
  • Цукор - 160г
  • Розпушувач - 1 ч.л
  • Кукурудзяний крохмаль (можна й картопляний) - 20г
  • Ванілін - на кінчику ножа

Приготування

Збиваємо окремо жовтки з цукром до пишної маси, і окремо білки до стійких піків. До жовтків додаємо борошно, крохмаль і розпушувач. Далі додаємо білкову масу. Ретельно вимішуємо. Викладаємо бісквітну масу на деко з пергаментом і випікаємо корж при 175° хвилин 12-15. 

Виймаємо бісквіт, даємо охолонути, ріжимо на кусочки і відправляємо них в духовку ще на 10-15хв, щоб добре підсушити. Даємо охолонути. Далі блендеруємо все до стану крихти або ж проходимось скалкою по шматочках бісквіту.

Крем

  • 150г згущеного молока (сирого);
  • 120г мʼякого вершкового масла;
  • екстракт ванілі - 1ч.л

Приготування

Масло збиваємо до пишної світлої маси впродовж трьох хвилин. Додаємо згущене молоко, ваніль і ретельно вимішуємо крем до однорідності. Далі до крихти додаємо потрохи крем. Вимішуємо масу і слідкуємо за консистенцією. Маса повинна легко зліпатись у руках і не розкидатись. Далі формуємо продовгувасті заготовки, можна нерівні, щоб більш були схожі на картоплю. Обтрушуємо какао і ставимо в холодильник на 2-3 години 

«Просто, швидко і смачно»: рецепт тістечка «Картопля» від луцької фудблогерки«Просто, швидко і смачно»: рецепт тістечка «Картопля» від луцької фудблогерки

Читайте також:

Можливо зацікавить