Рецепт з дитинства: лучанка розповіла, як приготувати смачні молочні коржики
Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч поділилася рецептом смачних молочних коржиків з дитинства.
Про те, як приготувати страву, дівчина розповіла в соціальній мережі «Instagram».
Рецепт коржиків:
- 80 мл молока;
- 130 г цукру;
- 1 яйце;
- 80 г розтопленого вершкового масла;
- 330 г борошна;
- 6 г розпушувача;
- кілька дрібок ванільного цукру;
- 1/3 ч.л солі.
Приготування:
До молока додаємо цукор та сіль і ставимо суміш на невеликий вогонь. Постійно помішуючи чекаємо повного розчинення цукру. Знімаємо сироп з вогню. Як тільки сироп стане кімнатної температури додаємо яйце і перемішуємо все до однорідності. В окремій посудині з'єднуємо сироп з яйцем та розтоплене масло. До просіяного борошна додаємо розпушувач. Вводимо сухі інгредієнти у два прийоми. Спочатку вимішуємо вінчиком, а коли маса стане надто щільною, продовжуємо вимішувати ложкою.
Тісто повинне бути м'яке та еластичне і зовсім не липнути до рук. Ховаємо тісто під харчову плівку і відправляємо в холодильник на 40 хв. Робочу поверхню присипаємо борошном, викладаємо тісто, розкатуємо пласт (товщина - 0.3-0.5 см). За допомоги вирубки витісняємо коржики. Перекладаємо на деко з пергаментом, змащуємо яйцем і присипаємо ванільним цукром. Випікаємо при 180° 9 хв - для м'яких виробів, 12-15 хв - для хрусткого ефекту. За бажанням присипаємо цукровою пудрою.
Читайте також:
- Грибний сезон на Волині триває: сприятливі дні для збору в листопаді 2024
- Буде м'яким та збереже яскравий колір: як швидко приготувати буряк
- Волинський блогер-пекар поділився рецептом хліба