Рецепт з дитинства: лучанка розповіла, як приготувати смачні молочні коржики

Рецепт з дитинства: лучанка розповіла, як приготувати смачні молочні коржики

Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч поділилася рецептом смачних молочних коржиків з дитинства.

Про те, як приготувати страву, дівчина розповіла в соціальній мережі «Instagram».

Рецепт коржиків:

  • 80 мл молока;
  • 130 г цукру;
  • 1 яйце;
  • 80 г розтопленого вершкового масла;
  • 330 г борошна;
  • 6 г розпушувача;
  • кілька дрібок ванільного цукру;
  • 1/3 ч.л солі.

Приготування:

До молока додаємо цукор та сіль і ставимо суміш на невеликий вогонь. Постійно помішуючи чекаємо повного розчинення цукру. Знімаємо сироп з вогню. Як тільки сироп стане кімнатної температури додаємо яйце і перемішуємо все до однорідності. В окремій посудині з'єднуємо сироп з яйцем та розтоплене масло. До просіяного борошна додаємо розпушувач. Вводимо сухі інгредієнти у два прийоми. Спочатку вимішуємо вінчиком, а коли маса стане надто щільною, продовжуємо вимішувати ложкою.

Тісто повинне бути м'яке та еластичне і зовсім не липнути до рук. Ховаємо тісто під харчову плівку і відправляємо в холодильник на 40 хв. Робочу поверхню присипаємо борошном, викладаємо тісто, розкатуємо пласт (товщина - 0.3-0.5 см). За допомоги вирубки витісняємо коржики. Перекладаємо на деко з пергаментом, змащуємо яйцем і присипаємо ванільним цукром. Випікаємо при 180° 9 хв - для м'яких виробів, 12-15 хв - для хрусткого ефекту. За бажанням присипаємо цукровою пудрою.

Читайте також:

Можливо зацікавить