росія хоче заборонити обмін бійців полку «Азов»

росія хоче заборонити обмін бійців полку «Азов»

18 травня у держдумі рф розпочнуть розгляд законопроєкту, який передбачає обмін «нацистських злочинців». Водночас, 26 травня верховний суд росії розгляне визнання полку «Азов» терористичною організацією.

Про це повідомляє Українська правда  із посиланням на РИА Новости.

Депутати держдуми підтримали пропозицію голови комітету держдуми з оборони Андрія Картаполова розглянути в середу проєкт ухвали про «недопущення обміну нацистських злочинців».

Раніше речник держдуми в'ячеслав володін під час пленарного засідання у вівторок заявив, що «нацистські злочинці» не повинні підлягати обміну, і росія робить все для того, щоб вони постали перед судом. Він доручив думському комітету з оборони підготувати постанову, яка відображатиме пропозицію про неможливість обміну полонених з батальйону «Азов».

Водночас, верховний суд росії 26 травня розгляне справу про визнання українського батальйону «Азов» терористичною організацією, повідомляється на сайті мін'юсту.

Нагадаємо, увечері 16 травня ЗМІ повідомили про евакуацію поранених бійців «Азова» із комібнату «Азовсталь». Міністерство оборони України згодом підтвердило інформацію про евакуацію 53 поранених захисників до лікарнів Новоазовську та ще 211 бійців - гуманітарним коридором до Оленівки. Повертати бійців додому планують шляхом обміну.

Можливо зацікавить