Росіяни прорвались в Кринках: аналітики повідомляють про серйозну ситуацію на фронті

Росіяни прорвались в Кринках, ISW

Аналітики Інституту вивчення війни повідомили, що російські війська нещодавно просунулися поблизу українського плацдарму на лівому березі Херсонської області та на островах у річці Дніпро.

Про це повідомляють в ISW

Геолокаційні кадри на які посилаються аналітики ISW, опубліковані 11 квітня, показують, що російські війська нещодавно просунулися в Кринках. Крім того, російські війська нещодавно почали діяти у південній частині острова Великий Потьомкін.

«11 квітня тривали позиційні бої на східному березі Херсонської області, зокрема під Кринками», - пишуть аналітики.

11 квітня російські джерела заявили, що російські війська відбили українські диверсійно-розвідувальні групи, які намагалися висадитися на східному березі Херсонської області та на буровій платформі в Чорному морі. У ФСБ заявили, що співробітники не допустили висадку української диверсійно-розвідувальної групи на бурову платформу в районі Штормового газового родовища в Чорному морі.

Останнім часом активізувалися бої біля берегів Дніпра на півдні України, повідомляє Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані своєї розвідки.

«Україна надала більшого пріоритету операціям у цьому секторі, будуючи невеликі плацдарми на східному березі, який вона контролювала від літа. Росія, ймовірно, була напоготові щодо можливих атак через річку, відколи вона відвела свої сили із західного берега 12 місяців тому», - йдеться у повідомленні розвідників.

Читайте також:

Можливо зацікавить