«Загроза залишається»: у Держприкордонслужбі розповіли про ситуацію в білоруському прикордонні

«Загроза залишається»: у Держприкордонслужбі  розповіли про ситуацію в білоруському прикордонні

Напрямок лінії кордону з Білоруссю залишається загрозливим для України. Проте зараз поблизу кордону не фіксується переміщення техніки чи особового складу.

Про це речник Держприкордонслужби України Андрій Демченко повідомив у ефірі телемарафону, пише ТСН.

Підрозділи української розвідки стежать за тим, що відбувається вглиб території Білорусі, і наскільки воно може бути загрозливим для держави, щоб аналізувати всю ситуацію, і щоб мати можливість «вчасно реагувати на ті виклики, які можуть іти з території Білорусі».

«Загалом цей напрямок для нас і так залишається загрозливим, як і раніше, бо Білорусь продовжує підтримувати Росію у цій війні, яку країна-терорист розв’язала проти нашої держави», – сказав речник ДПСУ.

Водночас він зазначив, що наразі у Білорусі поблизу кордону з Україною не фіксується переміщення військової техніки чи особового складу.

«По лінії кордону за останній період не було якихось нестандартних ситуацій або дій з боку Білорусі щодо дестабілізації, чи яка б стосувалась безпосередньо лінії нашого кордону. Однак ми маємо бути готовими до розвитку будь-яких ситуацій, допоки Білорусь залишатиметься в орбіті впливу Росії», – сказав Демченко.

Читайте також:

Можливо зацікавить