Буде квітнути без зупинки: чарівне підживлення для пеларгоній

Весняний догляд за пеларгоніями: дієве підживлення

Навесні пеларгонії починають виходити з періоду спокою. Вони активно ростуть, випускають нове листя та готуються до цвітіння. Для забезпечення їхнього здорового розвитку та рясного цвіту необхідно підживлювати рослини відповідними поживними речовинами.

Про це пише Ukr.Media.

Для того, щоб підживити пеларгонію, досвідчені квітникарі пропонують приготувати спеціальний розчин, який наповнить рослини всіма потрібними мікроелементами. Ось що знадобиться для цього:

  • 1 літр води;
  • 1 ч.л. сушеного часнику;
  • 3 таблетки бурштинової кислоти (по 100 мг);
  • 1 таблетка вітамінів групи В.

Покрокове приготування підживлення

  • Нагрійте 0,5 склянки води до 40 градусів, додайте сушений часник і розчиніть у ньому таблетки бурштинової кислоти. Дайте настоятися близько години.
  • Проціджуємо отриманий розчин і додаємо в нього таблетку вітамінів групи В.
  • Розбавте отриманий концентрат до об'єму 1 літр чистою водою. Для покращення ефекту можна додати 0,5 ч.л. «Аміноцимусу» для кімнатних рослин — це посилить дію підживлення та збагатить її гуміновими кислотами.

Підживлення слід використовувати 1 раз на 2 тижні, щоб не перевантажити рослини. Враховуючи, що в розчині міститься органіка (часник), після застосування дочекайтеся, поки ґрунт повністю висохне, перш ніж знову поливати. Це допоможе запобігти появі комах або плісняви.

Цей розчин здійснює чарівний вплив на пеларгонії: коренева система розвивається швидше в 3 рази, рослини починають активно кущитися і квітнуть без зупинки. Такий догляд підходить як для молодих, так і для багаторічних кущів. З регулярним підживленням ваші пеларгонії зацвітуть яскравими шапками, радуючи око до кінця весни.

Читайте також:

Можливо зацікавить

Баскський чізкейк з кисломолочного сиру: найкращий рецепт того самого десерту

Баскський чізкейк з кисломолочного сиру: найкращий рецепт того самого десерту

Гліцерин, оцет і дві ложки «таємного» інгредієнту: як раз і назавжди позбутися конденсату на вікнах

Гліцерин, оцет і дві ложки «таємного» інгредієнту: як раз і назавжди позбутися конденсату на вікнах

Як зробити, щоб калачики цвіли постійно: підживіть цим копійчаним добривом — і вазон покриється безліччю квітів

Як зробити, щоб калачики цвіли постійно: підживіть цим копійчаним добривом — і вазон покриється безліччю квітів

Чи справді вершкове масло шкідливе: кому його їсти не можна

Чи справді вершкове масло шкідливе: кому його їсти не можна

Сковорідка сяятиме як нова через кілька хвилин: «чарівні» методи без хімії, про які ви не знали

Сковорідка сяятиме як нова через кілька хвилин: «чарівні» методи без хімії, про які ви не знали

Рецепт шоколадного бісквіта, який завжди виходить: склянка цукру, склянка борошна і 4 яйця

Рецепт шоколадного бісквіта, який завжди виходить: склянка цукру, склянка борошна і 4 яйця

Чи безпечно пити кип’ячену воду, яка постояла: що кажуть фахівці

Чи безпечно пити кип’ячену воду, яка постояла: що кажуть фахівці

Що робити, щоб кури несли багато яєць узимку: ці поради точно допоможуть

Що робити, щоб кури несли багато яєць узимку: ці поради точно допоможуть

Хрустке печиво з манки: бюджетний і швидкий рецепт до чаю

Хрустке печиво з манки: бюджетний і швидкий рецепт до чаю