Що приготувати з черствої паски: рецепт кулінара з Волині
Що робити із пасками, якщо їх ще багато, але їсти «в суху» вже не хочеться? Традиційно наші господині випікають стільки пасхальної здоби, що за кілька святкових днів її з’їсти нереально.
Володимир Юрін із селища Локачі розповів, як дати паскам «друге життя», - йдеться у сюжеті 12 каналу.
«Спробуємо зробити щось нове. Ми зробимо сніданок під назвою «Крок-мадам» або «Крок-месьє», - розповів чоловік.Нам знадобиться паска, окрім неї потрібні ще деякі продукти, які знайдуться чи не в кожному холодильнику - це яйця, молоко або вершки, гірчиця, м’ясо, бажано копчене і сир», - розповів кулінар.
Нарізати паску потрібно товщиною 1,5-2 см. Тим часом треба збовтати яйця разом із молоком або вершками. У цій суміші будемо обсмажувати тости - основу майбутньої страви. Солодка випічка чудово поєднується із не дуже солодкими інгредієнтами.
Після цього потрібно посмажити яєшню та скласти тости - передусім намазуємо їх діжонською гірчицею, на неї викладаємо м’ясо. Фінальним кроком і приготуванні страви буде сирний соус, робити його треба всього із двох інгредієнтів - вершків та сиру. Готуємо соус на маленькому вогні аби сир розплавився, а вершки не випарувалися.
Тепер треба зібрати все до купи - у тарілку викладаємо, тост, яєшню і все поливаємо соусом.
Значна перевага цієї страви - не лише зекономлені продукти, а й час, адже приготування займає не більше 20 хвилин.
Читайте також:
- Лише 1 хвилина: учасник МайстерШеф поділився рецептом омлету на сніданок
- Хлопець з Волині працює шеф-кухарем у Празі
- Ресторан-переселенець. Як із харківської Салтівки до Луцька привезли InVino