Що робити, якщо маєш відстрочку чи бронювання, але отримав повістку

Що робити, якщо маєш відстрочку чи бронювання, але отримав повістку

Якщо людина, яка має відстрочку або бронювання, отримала повістку, все одно повинна йти до територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП).

Про це в ефірі «Апостроф TV» сказав Ростислав Кравець, адвокат, голова адвокатського об’єднання «Кравець і Партнери», пише УНІАН.

Він також розповів, що  робити людям, які мають відстрочку, бронювання, або вже є військовослужбовцями, але отримали повістку. Фахівець зазначив, що військовослужбовці вже не є військовозобов’язаними і мають бути зняті з військового обліку.

Стосовно інших двох категорій осіб Кравець пояснив, що такі люди усе одно мають з’явитися до ТЦК та СП.

«Існує дуже велика проблема з цим, тому що черги великі. ТЦК просто завалені питаннями щодо відстрочки мобілізації, проходження ВЛК, належний військовий облік. В деяких ТЦК є черги до листопада», - сказав він.

Адвокат нагадав, що в листопаді закінчується період мобілізації, а далі його, ймовірно, буде продовжено.

«Однак, у листопаді особи, які отримали відстрочки від мобілізації, не заброньовані..., повинні повторно її оновити. І ви розумієте, що станеться», - зазначив Кравець.

Ті, хто займається військовим обліком, мають звернути на це увагу.

«Щоб не 8-го листопада говорити, що "ні, не потрібно приходити", а люди будуть записуватися, будуть створюватися черги. Тому що більшість громадян все ж таки законослухняні. Їм сказали, що треба прийти після закінчення відстрочки, - вони прийдуть. Але, що це дасть? Чергове просто створення ажіотажу в ТЦК? Черги на місяці?» - сказав адвокат.

Читайте також: 

Можливо зацікавить