Сезон полуниці - у розпалі: рецепт пирога від луцької фудблогерки

Сезон полуниці - у розпалі: рецепт пирога від луцької фудблогерки

Фудблогерка з Луцька Юлія Симончук розповіла, як приготувати насипний пиріг з полуницею.

Рецептом дівчина поділилась в соціальній мережі «Facebook».

«Це дуже смачно», - написала Юлія.

Інгредієнти (форма d-26 см)

  • борошно - 280 г;
  • масло - 180 г;
  • цукор - 140 г;
  • жовток яйця - 2 шт;
  • сіль - 1/2 ч.л;
  • розпушувач - 6 г;
  • ванільний цукор - 1 ч.л;
  • оцет - 1 ч.л;
  • полуниця - 600 г;
  • крохмаль - 2 ст.л;
  • цукор - 50 г;

Приготування:

Змішати борошно, цукор, розпушувач та сіль. Сюди додаємо частинами холодне масло нарізане кубиками або натерте на тертці. Руками перетираємо в крихту. Ввести сюди яєчні жовкти і оцет і знов перетерти в крихту.

Ділимо тісто на 2 частини. 2/3 крихти для основи пирога і 1/3 для верхнього шару. В форму постелити пергамент і викласти рівномірно крихту ту що більша кількість, злегка утрамбувати.

Полуницю порізати на невеликі шматки, посипати цукром, крохмалем і перемішати. Викласти у форму на крихту і притрусити крихтою, що залишилася. Випікати при температурі 190 градусів 45 хв. Дати схолонути і нарізати на порційні шматки. 

Читайте також:

Можливо зацікавить