Сезон полуниці - у розпалі: рецепт пирога від луцької фудблогерки

Фудблогерка з Луцька Юлія Симончук розповіла, як приготувати насипний пиріг з полуницею.
Рецептом дівчина поділилась в соціальній мережі «Facebook».
«Це дуже смачно», - написала Юлія.
Інгредієнти (форма d-26 см)
- борошно - 280 г;
- масло - 180 г;
- цукор - 140 г;
- жовток яйця - 2 шт;
- сіль - 1/2 ч.л;
- розпушувач - 6 г;
- ванільний цукор - 1 ч.л;
- оцет - 1 ч.л;
- полуниця - 600 г;
- крохмаль - 2 ст.л;
- цукор - 50 г;
Приготування:
Змішати борошно, цукор, розпушувач та сіль. Сюди додаємо частинами холодне масло нарізане кубиками або натерте на тертці. Руками перетираємо в крихту. Ввести сюди яєчні жовкти і оцет і знов перетерти в крихту.
Ділимо тісто на 2 частини. 2/3 крихти для основи пирога і 1/3 для верхнього шару. В форму постелити пергамент і викласти рівномірно крихту ту що більша кількість, злегка утрамбувати.
Полуницю порізати на невеликі шматки, посипати цукром, крохмалем і перемішати. Викласти у форму на крихту і притрусити крихтою, що залишилася. Випікати при температурі 190 градусів 45 хв. Дати схолонути і нарізати на порційні шматки.
Читайте також:
- На Волині вже копають і продають молоду картоплю
- Чим полити кабачки до 15 червня, щоб були великі та рясні плоди: порада городникам
- Швидко, смачно та дешево: рецепт рогаликів від луцької фудблогерки