Шоколадний рулет для святкового столу: рецепт від луцької кондитерки

Шоколадний рулет

Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч поділилась рецептом шоколадного рулету для святкового столу.

Як приготувати десерт дівчина розповіла в соціальній мережі «Instagram».

Корж:

  • 4 яйця;
  • 110 г цукру;
  • 20 г какао;
  • 90 г борошна;
  • 2 г розпушувача;
  • одна столова ложка гарячої води.

Яйця збиваємо з цукром впродовж 7 хв. Маса повинна бути максимально пишна та повітряна. У два прийоми додаємо просіяні між собою борошно, какао та розпушувач. Вимішуємо тісто лопаткою по часовій стрілці. В  самому кінці додаємо гарячу воду. Викладаємо тісто на деко застелене пергаментом. Випікаємо в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці впродовж 12 хв. Гарячий корж скручуємо у рулет, даємо повністю охолонути.

Пропитка:

  • 50 мл води;
  • 20 г цукру;
  • 20 мл коньяку.

Воду з цукром проварюємо одну хвилину. Даємо охолонути. Додаємо коньяк.

Крем:

  • 300 г вершкового сиру;
  • 80 мл жирних вершків від 33%;
  • 100 г молочного шоколаду.

Шоколад заливаємо гарячими вершками. Перемішуємо до повного розчинення шоколаду. Відправляємо в холодильник на пів години. З'єднуємо з охолодженим сиром. Збиваємо до кремової щільної консистенції. На корж наносимо пропитку та крем. Згортуємо у рулет. Відправляємо в холодильник мінімум на 3 год.

Юлія радить обгорнути рулет харчовою плівкою, таким чином він буде максимально гарний в розрізі.

Крем для покриття:

  • 100 г шоколаду (у мене мікс чорного та молочного);
  • 90 г вершкового масла жирністю від 82%.

Шоколад потрібно розтопити будь-яким зручним способом. Даємо йому охолонути. Додаємо масло кімнатної температури і збиваємо крем до однорідності. Покриваємо кремом рулет і відправляємо в холодильник ще на пів години.

Читайте також:

Можливо зацікавить