Шоколадний рулет для святкового столу: рецепт від луцької кондитерки
Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч поділилась рецептом шоколадного рулету для святкового столу.
Як приготувати десерт дівчина розповіла в соціальній мережі «Instagram».
Корж:
- 4 яйця;
- 110 г цукру;
- 20 г какао;
- 90 г борошна;
- 2 г розпушувача;
- одна столова ложка гарячої води.
Яйця збиваємо з цукром впродовж 7 хв. Маса повинна бути максимально пишна та повітряна. У два прийоми додаємо просіяні між собою борошно, какао та розпушувач. Вимішуємо тісто лопаткою по часовій стрілці. В самому кінці додаємо гарячу воду. Викладаємо тісто на деко застелене пергаментом. Випікаємо в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці впродовж 12 хв. Гарячий корж скручуємо у рулет, даємо повністю охолонути.
Пропитка:
- 50 мл води;
- 20 г цукру;
- 20 мл коньяку.
Воду з цукром проварюємо одну хвилину. Даємо охолонути. Додаємо коньяк.
Крем:
- 300 г вершкового сиру;
- 80 мл жирних вершків від 33%;
- 100 г молочного шоколаду.
Шоколад заливаємо гарячими вершками. Перемішуємо до повного розчинення шоколаду. Відправляємо в холодильник на пів години. З'єднуємо з охолодженим сиром. Збиваємо до кремової щільної консистенції. На корж наносимо пропитку та крем. Згортуємо у рулет. Відправляємо в холодильник мінімум на 3 год.
Юлія радить обгорнути рулет харчовою плівкою, таким чином він буде максимально гарний в розрізі.
Крем для покриття:
- 100 г шоколаду (у мене мікс чорного та молочного);
- 90 г вершкового масла жирністю від 82%.
Шоколад потрібно розтопити будь-яким зручним способом. Даємо йому охолонути. Додаємо масло кімнатної температури і збиваємо крем до однорідності. Покриваємо кремом рулет і відправляємо в холодильник ще на пів години.
Читайте також:
- Головна страва Святвечора: рецепт куті від зіркового шеф-кухаря
- Захист від холоду і сухого повітря: як доглядати за кімнатними рослинами взимку