Швидка та ситна піца: рецепт від луцької фудблогерки

Піца

Луцька фудблогерка Юлія Віліч поділилась рецептом швидкої та ситної піци а-ля «Цезар». 

Про те, як приготувати страву, дівчина розповіла у соціальній мережі «Instagram».

Тісто (дві середні піци)

  • 250 мл теплої води;
  • півтори ложки цукру;
  • 1/2 ч.л солі;
  • 4 г сухих дріжджів;
  • 420 г борошна;
  • 25 мл олії.

До води додаємо цукор та дріжджі. Залишаємо на 10хв. Далі додаємо сіль та олію. Перемішуємо. Додаємо борошно. Замішуємо тісто (тісто трішки липне до рук, в процесі вимішування змащуємо руки олією). Викладаємо тісто у ємкість змащену олією, накриваємо харчовою плівкою і ставимо в тепле місце на 40 хв - 1 год.

Соус

  • 130 г вершкового сиру;
  • 70 мл вершків від 30%;
  • зелень;
  • 1 ст.л гранульованого часнику, або 2 зубки вичавленого.

Усі інгредієнти перемішати до однорідності за допомогою міксера.

Начинка

  • 200 г натертої моцарели;
  • 300 г відвареного курячого філе;
  • шматочки помідорів;
  • 1 порізана цибулина;
  • листя салату;
  • соус «Цезар» (за можливістю);
  • 30 г натертого твердого сиру;
  • перепелині сирі яйця або можна взяти варені курячі.

Тісто розтягуємо у тоненькі пласти роблячи пальцями бортики. Заготовки змащуємо соусом, викладаємо моцарелу, курку, цибулю, помідори. Бортики змащуємо олією і присипаємо твердим сиром. Випікаємо при 200 градусах 25-28 хв. На піцу викладаємо яєчні жовтки, листя салату, посипаємо твердим сиро та поливаємо соусом «Цезар».

Читайте також:

Можливо зацікавить