Швидка та ситна піца: рецепт від луцької фудблогерки
Луцька фудблогерка Юлія Віліч поділилась рецептом швидкої та ситної піци а-ля «Цезар».
Про те, як приготувати страву, дівчина розповіла у соціальній мережі «Instagram».
Тісто (дві середні піци)
- 250 мл теплої води;
- півтори ложки цукру;
- 1/2 ч.л солі;
- 4 г сухих дріжджів;
- 420 г борошна;
- 25 мл олії.
До води додаємо цукор та дріжджі. Залишаємо на 10хв. Далі додаємо сіль та олію. Перемішуємо. Додаємо борошно. Замішуємо тісто (тісто трішки липне до рук, в процесі вимішування змащуємо руки олією). Викладаємо тісто у ємкість змащену олією, накриваємо харчовою плівкою і ставимо в тепле місце на 40 хв - 1 год.
Соус
- 130 г вершкового сиру;
- 70 мл вершків від 30%;
- зелень;
- 1 ст.л гранульованого часнику, або 2 зубки вичавленого.
Усі інгредієнти перемішати до однорідності за допомогою міксера.
Начинка
- 200 г натертої моцарели;
- 300 г відвареного курячого філе;
- шматочки помідорів;
- 1 порізана цибулина;
- листя салату;
- соус «Цезар» (за можливістю);
- 30 г натертого твердого сиру;
- перепелині сирі яйця або можна взяти варені курячі.
Тісто розтягуємо у тоненькі пласти роблячи пальцями бортики. Заготовки змащуємо соусом, викладаємо моцарелу, курку, цибулю, помідори. Бортики змащуємо олією і присипаємо твердим сиром. Випікаємо при 200 градусах 25-28 хв. На піцу викладаємо яєчні жовтки, листя салату, посипаємо твердим сиро та поливаємо соусом «Цезар».
Читайте також:
- Головні секрети підготовки городу взимку: що зробити вже в січні
- Швидкий сирний пиріг на велику родину: рецепт від луцької фудблогерки
- Буде цвісти без перерви: чим потрібно підживити жіноче щастя в січні