Сільський голова Підгайцівської ТГ стверджує у суді, що його «розвели як пацанчика»

Сільський голова Підгайцівської ТГ стверджує у суді, що його «розвели як пацанчика»

У Луцьку продовжують судовий розгляд справи головної освітянки Підгайцівської громади Жанни Скороход, яку звинувачують у зловживанні службовим становищем . На черговому засіданні потерпіла сторона (Підгайцівська сільська рада) в особі голови Юрія Семенюка заявила, що не визнає себе потерпілою та жодних збитків від дій обвинуваченої не зазнала.

У середу, 8 листопада, у Луцькому міськрайонному суді вчергове розглядали справу щодо підписання начальницею відділу Підгайцівської сільської ради Жанною Скороход акту виконаних робіт з облаштування укриття у Піддубцівському ліцеї із внесеними в нього завідомо неправдивими відомостями.

За даними слідства, Скороход зловжила своїм службовим становищем та здійснила підроблення офіційного документу.

«Таким чином незаконно розтратила грошові кошти бюджету Підгайцівської сільської ради відділу освіти, культури, молоді та спорту у розмірі 287 тисяч 498 гривень», - йдеться у матеріалах справи.

Під час засідання голова Підгайцівської сільської ради Юрій Семенюк, який у суді уособлює потерпілу сторону (Підгайцівську сільську раду), пояснив, що ніякий він не потерпілий у цій справі: 

«Коли мені на підпис принесли документи про те, що я згоден бути потерпілою стороною, я був без окулярів, та підписав, не читаючи. Мене просто розвели як пацанчика, підсунувши цей документ на підпис». 

На запитання адвоката обвинуваченої, Максима Мохнюка про те, чи понесла Підгайцівська сільська рада якісь збитки в результаті дій Жанни Скороход, Юрій Семенюк заперечив:

«Немає ніяких збитків. І я не є потерпілим! Гроші, які були виділені відділу освіти внаслідок підписання Жанною Скороход відповідної документації щодо укриття у Підгайцівському ліцеї, повернулися назад у сільську раду. Ніхто не поніс ніяких збитків».

Також Юрій Семенюк на суді зауважив, що підписав ще один документ, який все-таки зміг прочитати, і зі змістом якого згоден: про те, що не має претензій до Жанни Скороход. Проте, суд наразі не досліджував письмові докази, це запланували зробити під час наступного засідання, яке відбудеться 5 грудня.

Нагадаємо, слідство встановило, що у березні 2023 року сільрада уклала із приватним підприємством договір про виготовлення проєктної документації щодо будівництва укриття на території Піддубцівського ліцею. За кілька днів після укладення договору, достовірно знаючи, що документація не виготовлена, начальниця відділу освіти, культури, молоді та спорту Підгайцівської сільської ради Жанна Скороход підписала акт виконаних робіт із внесеними в нього завідомо неправдивими відомостями.

Обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення Жанною Скороход службового підроблення та розтрати чужого майна шляхом зловживання службовим становищем в умовах воєнного стану (ч.1 ст. 366, ч.4 ст. 191 КК України) скерували до суду.

Також раніше повідомляли, що Жанна Скороход своєї провини не визнає ні частково, ні повністю.  

Читайте також:

Можливо зацікавить

Тимощук

«Він був лідером і легендою нашої збірної»: відомий тренер розповів, чи пробачать українці зрадника з Луцька Тимощука

на щиті Луцьк

«Повертаємось з родинних свят у страшну реальність»: до Луцька востаннє повернуться полеглі Герої

Великдень Луцьк
відео
фото

У центрі Луцька - концерт до Великодня

полуниця Луцьк

Перша літня ягода в Луцьку: чи можна вже купувати полуницю

Шахтар Дніпро-1 Рубчинський

Лідер команди: чинний чемпіон України цікавиться молодим футболістом з Луцька

Судили водія «Укрпошти», який у Луцьку на смерть збив 86-річного львів’янина

Судили водія «Укрпошти», який у Луцьку на смерть збив 86-річного львів’янина

У Свято-Троїцькому кафедральному соборі Луцька відбулося богослужіння на Великдень. Фото
фото

У Свято-Троїцькому кафедральному соборі Луцька відбулося богослужіння на Великдень. Фото

Відмовився від повістки, бо доглядає тещу: на Волині судили ухилянта

Відмовився від повістки, бо доглядає тещу: на Волині судили ухилянта

Головою розбив скло автомобіля: у Луцьку водій зʼїхав з дороги та зіткнувся з деревом
відео

Головою розбив скло автомобіля: у Луцьку водій зʼїхав з дороги та зіткнувся з деревом