Скандал на Волині: фермер перегородив дорогу, а селяни підняли бунт

Скандал на Волині: фермер перегородив дорогу, а селяни підняли бунт

У селі Бережанка на Горохівщині селяни обурені вчинком місцевого фермера. Він заблокував дорогу на частині вулиці. Через його дії маршрутка не може завезти людей у центр села, як це було раніше.  

Про це йдеться в сюжеті 12 каналу.

Проблема з доїздом виникла в середині літа. Тоді дорожня служба почала ремонтувати міст на річці Полонка, через який добиралися у Бережанку. Аби не об'їжджати ще декілька сіл, щоб потрапити додому, люди домовилися з місцевим фермером, щоб той пропускав транспорт через господарський двір, який орендує.

Домовленість діяла, поки тиждень додому фермер з невідомих причин не посварився з водієм маршрутки Бережанка-Луцьк. Тоді він принципово закрив ворота на території.

Фермер на вчинок, якого нарікають селяни Юрій Кучера, він у Бережанці добре відомий, господарює там з батьком вже 21 рік. Орендують паї в усього села, начебто є частиною сільської громади. Однак люди дивуються, за стільки часу жодного разу безпосередньо ані з сином, ані з батьком фермерами ніхто безпосередньо не розмовляв. Усе спілкування через їхніх підлеглих.

За законом фермер мав право перегородити дорогу. Цей тепер дуже стратегічний клаптик вулиці належить йому за договором оренди з Горохівською райадміністрацією уже 12-й рік і аж до кінця 2059-го. І вплинути на їхнє рішення нікого не пропускати місцева влада не може.

Що за непорозуміння сталося між водієм маршрутки та фермером, ніхто достеменно не знає. Зі слів старости села, начебто водій автобуса нецензурно висловився у розмові з фермером, і через це той перекрив дорогу усім без винятку.

Журналісти намагалися зв'язатися з водієм маршрутки. Марно він трубки не бере. Так само поводиться й Юрій Кучера.

Після безрезультатних дзвінків фермеру дотелефонувалися у його офіс. Представниця Кучери заявила категорично, коментарів не буде.

«Рішення керівника остаточне, він відмовляється від коментарів, від зустрічей», - зазначила жінка.

Добра новина в цій ситуації в тому, що з початку тижня планують відкрити дорогу, якою місцеві користувалися раніше через міст. Тож маршрутка «Луцьк-Бережанка» незабаром відновить звичний маршрут. 

Читайте також:

Можливо зацікавить