Скандал на Волині: жителі села не отримали субсидій на тверде паливо. Хто винен

Скандал на Волині: жителі села не отримали субсидій на тверде паливо. Хто винен

Жителі села Рудка, що на Камінь-Каширщині, не отримали субсидії на тверде паливо. Люди кажуть: мали б отримати понад 16 тисяч гривень на родину. Чому гроші десь поділися – селяни запитували і у керівництва місцевого відділення пошти, і у пенсійного фонду.

Не отримавши чіткої відповіді щодо виплат, люди звернулися до журналістів, повідомляють Волинські новини з посиланням на ТРК «Аверс».

«Нам надали допомогу на тверде паливо. Жителі села оформилися на цю допомогу, і кошти мали прийти у грудні 2023 року. Ми пройшли багато інстанцій, дзвонили на гарячу лінію, дзвонили у пенсійний. Нам сказали, що кошти були виплачені до 25 числа. Зараз ми не можемо знайти гроші, які нам виплатилися. Кожен говорить своє. Скрізь ми оббивали пороги. Нам сказали, що кошти виплачені, а ми їх не отримали», – стверджують жителі села.

Люди розповіли: пошту їм привозять раз на тиждень, а разом із тим і пенсійні виплати. Чому до мешканців Рудки не доїхали їх же гроші – журналісти поцікавились у територіальної менеджерки «Укрпошти» у Камені-Каширському Тетяни Парфелюк.

«Кошти до нас надходили в кінці місяця, у грудні. Тобто прийшли в кінці виплатного періоду. Все село машина обслуговує – пересувне відділення. В це село заїжджає тільки один раз – в суботу. Субота попадала на 30 грудня – це кінець року. Суми були великі. Далі нам дали такий наказ, щоб вони повернулися як неоплата. Відповідно, вони повернулися в пенсійний фонд. Це не те, щоб ми їх десь сховали, приховали. У нас будь-яка виплата, якщо не виплачується, ми її повертаємо, робимо відмітку, що це є неоплата. А далі вже, коли наступного разу пенсійний фонд присилає відомості, тоді оплачуємо», – розповіла територіальна менеджерка «Укрпошти» Тетяна Парфелюк.

Своєю чергою у пенсійному фонді пояснили: кошти повернулись, бо їх вчасно не доставили людям. Однак ці гроші волиняни все ж отримають. Така допомога надходить українцям внаслідок урядового рішення, кошти йдуть від міжнародних партнерів і власне пенсійного фонду.

«Такі виплати здійснювалися у листопаді та грудні минулого року і частково в січні цього року. Органи пенсійного фонду своєчасно забезпечили передачу виплатних відомостей до відповідного національного оператора поштового зв’язку. Що стосується тих коштів, які з тих чи інших причин не були виплачені, а причини можуть бути різні, то вони повертаються оператором пенсійного зв’язку на рахунок пенсійного фонду. В подальшому ці кошти повторно нараховуються. Відповідно, тим, хто має на це право, вони будуть виплачені», – каже начальник управління з питань виплати пенсій ГУ ПФУ у Волинській області Віктор Кривчук.

Начальник управління з питань виплати пенсій додає: різні категорії населення отримують різні суми допомоги. З’ясувати це можна безпосередньо у сервісних центрах пенсійного фонду.

«Розмір цієї додаткової підтримки визначається винятково індивідуально. Тут не можна сказати, що комусь буде 500 гривень, комусь – п’ять тисяч, комусь – сім тисяч. Будь-яка пільга розраховується від доходу домогосподарства. Так само і субсидія. В кожного домогосподарства свій дохід, свої видатки на комунальні послуги. Тому сказати, чому суми різні, неможливо, адже є індивідуальний підхід», – резюмував Віктор Кривчук.

Читайте також: 

Можливо зацікавить