Скандал у Луцьку: мешканці «гуртожитку» у готелі обурені великою платою за комунальні послуги

Скандал у Луцьку: мешканці «гуртожитку» у готелі обурені великою платою за комунальні послуги

Мешканці гуртожитку, який діє на базі одного із луцьких готелів, обурені великою платою за комунальні послуги – чотири тисячі гривень і більше.

Люди кажуть, що нещодавно їм повідомили про підвищення комунальних платежів, - про це йдеться в сюжеті каналу Аверс.

Мешканка Вікторія розповіла, що досі платила за комунальні послуги у гуртожитку 150 гривень за добу. Жінка має групу інвалідності. У гуртожиток, каже, її поселили пів року тому.

Зарплата чоловіка, розказує Вікторія, близько восьми тисяч гривень. У неї самої, зізнається, ДЦП. Каже, що досі у гуртожитку платила за комунальні послуги 150 гривень за добу. Показує лист. Їй повідомили, що піднімають вартість до 200 гривень.

«Я приходжу до них, показую папірець, а вони мені розказують, що вони всім ціни підняли. Неправда, тому що половинні з цих проживаючих, що 6, 7, 8 поверх, платять стару оренду. Тобто я згідна платити 4500 за проживання з чоловіком за місяць.Ми заїхали, ми з чоловіком не просили знижок, а не посвідчення першої групи. Ми нічого не сказали, щоб вони нам вступили в ціні. В них не було місця, вони нам дали дві кімнати, але сказали, що ми будемо платити так, як за одну кімнату», - каже Вікторія.

Жінка зауважує, що проситься, аби її з чоловіком переселили з двокімнатного номеру в однокімнатне житло.

Окрім Вікторії, тут живе багато вимушено переміщених осіб, котрим нікуди йти. Віра Артемівна – із Сіверська Бахмутського району. Показує, що її квартира згоріла після вибуху бомби. Її син нині воює.

Жінка розповіла, що досі за кімнату платила майже 4 тисячі гривень. Показує договір, мовляв, саме проживання для вимушено переміщених осіб – безкоштовне, а гроші платить, так би мовити, за комунальні послуги. Інша сім'я переміщених осіб каже, що за комунальні послуги платять 6 тисяч гривень. Люди говорять, що вдячні і за ті умови, котрі мають. Разом з тим бідкаються, що підвищення плати їм може бути непосильне. І дивуються, чому у, так би мовити, гуртожитку така ціна за комунальні послуги.

Одному з чоловіків чоловікові керівництво готелю, схоже, пішло на зустріч. Поки той чекає на операцію, каже, йому пообіцяли не збільшувати плату.

І якщо у внутрішньо переміщених осіб є принаймні договір, то Вікторія каже, що поселилась просто на усній домовленості.

Я кажу, а чому не можна картою розрахуватися, якщо у нас є фіксована ціна для всіх, одне питання? Вони кажуть, що їм підходить тільки готівка. Коли я просила у них квитанцію, вони мені сказали, що в себе все записують. Будь-який підприємець, який утримує чи гуртожиток, чи готель, платять податки від фіксованої суми, яку платять ці люди, які тут проживають. Тобто, якщо ви берете з кожного різну суму, значить ви ховаєтеся від того, скільки плати податків», - обурюється жінка.

Директорка готелю пообіцяла зустрітися із журналістами та розповісти про ситуацію, котра склалася. Тож про позицію закладу ми напишемо згодом.

Читайте також:

Можливо зацікавить