Ідеальна шарлотка з доступних інгредієнтів: простий рецепт повітряного яблучного пирога

Ідеальна шарлотка з доступних інгредієнтів: простий рецепт повітряного яблучного пирога

Повітряна й проста в приготуванні шарлотка з яблуками — це десерт, який завжди вдається. Зазвичай для нього нарізані яблука просто заливають бісквітним тістом.

Найкраще для шарлотки обирати кислуваті сорти з щільною, непухкою м’якоттю — вони зберігають форму й дають приємний баланс смаків, пише Уніан.

Проста шарлотка з яблуками

Інгредієнти:

  • борошно - 100 г;
  • яблука - 4 шт.;
  • розпушувач для тіста - 1 ч. л.;
  • ванільний цукор - 1 ч. л.;
  • яйця - 4 шт.;
  • цукор - 100 г;
  • масло для змащування форми - 50 г;
  • цукрова пудра для прикраси - 2 ст. л.

Яблука очистити від насіння і плодоніжки. Якщо шкірка щільна, то видалити і її. Нарізати яблука тонкими часточками. Борошно просіяти разом з розпушувачем. Холодні яйця прямо з холодильника розбити у високу ємність і збивати міксером кілька хвилин. Всипати до яєць ванільний і звичайний цукор, і збивати на високій швидкості міксера, поки маса не стане світлою і пишною.

У яєчну масу частинами всипати борошно з розпушувачем, перемішуючи тісто міксером. За густотою тісто має бути як густа сметана. Якщо збити тісто міксером, то воно буде повітряним і без грудочок.

Форму для випічки змастити олією або вершковим маслом, потім присипати борошном. Замість борошна можна посипати форму панірувальними сухарями, змішаними з цукром. Тоді у випічки з'явиться золотиста карамельна скоринка. На дно форми щільно викласти яблучні часточки. Вилити тісто у форму і рівномірно розподілити. Поставити форму в розігріту до 180° духовку і запікати 30 хвилин. 

Готову шарлотку в формі бажано перевернути догори дном і поставити на блюдо або решітку. У такому вигляді дати пирогу охолонути - тоді він легко дістанеться з форми. Остиглу шарлотку з яблуками присипати цукровою пудрою за допомогою ситечка.

Читайте також:

Можливо зацікавить