Ідеальна шарлотка з доступних інгредієнтів: простий рецепт повітряного яблучного пирога
Повітряна й проста в приготуванні шарлотка з яблуками — це десерт, який завжди вдається. Зазвичай для нього нарізані яблука просто заливають бісквітним тістом.
Найкраще для шарлотки обирати кислуваті сорти з щільною, непухкою м’якоттю — вони зберігають форму й дають приємний баланс смаків, пише Уніан.
Проста шарлотка з яблуками
Інгредієнти:
- борошно - 100 г;
- яблука - 4 шт.;
- розпушувач для тіста - 1 ч. л.;
- ванільний цукор - 1 ч. л.;
- яйця - 4 шт.;
- цукор - 100 г;
- масло для змащування форми - 50 г;
- цукрова пудра для прикраси - 2 ст. л.
Яблука очистити від насіння і плодоніжки. Якщо шкірка щільна, то видалити і її. Нарізати яблука тонкими часточками. Борошно просіяти разом з розпушувачем. Холодні яйця прямо з холодильника розбити у високу ємність і збивати міксером кілька хвилин. Всипати до яєць ванільний і звичайний цукор, і збивати на високій швидкості міксера, поки маса не стане світлою і пишною.
У яєчну масу частинами всипати борошно з розпушувачем, перемішуючи тісто міксером. За густотою тісто має бути як густа сметана. Якщо збити тісто міксером, то воно буде повітряним і без грудочок.
Форму для випічки змастити олією або вершковим маслом, потім присипати борошном. Замість борошна можна посипати форму панірувальними сухарями, змішаними з цукром. Тоді у випічки з'явиться золотиста карамельна скоринка. На дно форми щільно викласти яблучні часточки. Вилити тісто у форму і рівномірно розподілити. Поставити форму в розігріту до 180° духовку і запікати 30 хвилин.
Готову шарлотку в формі бажано перевернути догори дном і поставити на блюдо або решітку. У такому вигляді дати пирогу охолонути - тоді він легко дістанеться з форми. Остиглу шарлотку з яблуками присипати цукровою пудрою за допомогою ситечка.
Читайте також:
- Соковитий яблучний пиріг, який тане в роті — рецепт, що підкорює з першого шматочка
- Яблук більше, ніж тіста: рецепт пухкого осіннього пирога на кефірі, який завжди вдається
- Ніжні сирники з яблуками й корицею — ароматний рецепт, який варто спробувати