Скандал у Варшаві: лучанка «заткнула» музиканта, який співав російською

Скандал у Варшаві: лучанка «заткнула» музиканта, який співав російською

Юнак співав на всю вулицю російськомовну пісню в центрі Варшави. Це обурило лучанку Богдану Іщук. Дівчина вирішила зробити зауваження.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу «Конкурент TV».

Лучанка просила хлопця, який виконував хіт «Воины света» білоруського рок-гурту «Ляпис Трубецкой», перестати співати російською мовою, адже це «мова тероризму».

Дівчина сказала, що цю пісню переклали українською, на що музикант відповів, що не знає цієї мови. Тоді Богдана просила його співати англійською або польською, потім запропонувала перейти на білоруську мову. Хлопець відповів їй, що не може розмовляти білоруською, бо «нас у школі не вчили».

Свою розмову із вуличним співаком лучанка опублікувала в Інстаграмі. Хтось дівчину та її дії підтримав, а хтось звинуватив її у нібито розколі суспільства та заявив, що її зауваження були недоречними.

Згодом відео поширив навіть проросійський блогер Анатолій Шарій.

Врешті у соцмережах Богдані Іщук почали писати десятки коментарів та повідомлень. Не обійшлося і без фанатів Росії, які почали погрожувати дівчині.

Журналісти зв'язалися із жителькою Луцька, аби дізнатися деталі інциденту.

«У Варшаві я просто прогулювалася, поки очікувала на виліт. Вийшла з одного з центральних торгових центрів і, власне, почула, що співають російською. Це насправді дуже дивне відчуття, бо я його пройшла спочатку, але потім мене це сильно всередині зачепило. Для мене це просто нонсенс. Я запиталася у нього, чому він співає російською мовою в центрі Варшави. Він не перестав співати. Тоді я йому закрила мікрофон, бо він на мене ніяк не реагував. І його основна аргументація була це те, що він -  білорус, тому може співати російською мовою, бо білоруської не вчили в школі», - розповіла дівчина.

Як зазначає лучанка, її здивував факт того, що музикант представився громадянином Білорусі та заявив про незнання своєї державної мови.

Хлопець, якого зупинила лучанка, казав, що в Білорусі ця пісня нібито символізує їхні протести 2020-2021 років. Однак дівчина та і користувачі в соцмережах дивуються, як може білорус, який не знає рідної мови, співати про протести, де його співгромадяни боролися за свою мову, традиції та незалежність. Богдана Іщук каже, не очікувала, що ця ситуація набуде такого розголосу.

Богдана розповіла, що музикант все ж перестав співати в центрі Варшави. Каже, що на це вона навіть не сподівалася. Однак, коли поверталася, його вже не було. 

Дівчина каже, що, за словами її знайомих, багато росіян переховуються в країнах ЄС та представляються громадянами республіки Білорусь.

Читайте також:

Можливо зацікавить

втрати війна

Загинув під час бойового завдання: у Луцьку прощатимуться з Героєм Олександром Юзвою

війна в Україні

Скорботна звістка з фронту: загинув Герой з Волині Сергій Назарчук

на щиті Луцьк
відео

Трагічний день: до Луцька востаннє повернулись полеглі Герої

війна в Україні

Підтримував від'єднання деяких регіонів від України: волинянин виправдовував збройну агресію Росії

мобілізація 2024

Новий закон про мобілізацію: чи буде поліція примусово доправляти людей до ТЦК

втрати

Поповнив лави Небесного Легіону: загинув Герой з Луцька Олександр Юзва

втрати

Неодноразово рятував побратимів під обстрілами: захисник з Волині загинув унаслідок ворожого обстрілу

втрати

Загинув від ножового поранення у Німеччині: на Волині прощатимуться із захисником Володимиром Козіним

ухилянт покарання

Вказав, що всіляко сприяє економічній відбудові України: як покарали ухилянта на Волині