Скільки коштує жива та заморожена риба на ринку у Луцьку?
На ринку у Луцьку прилавки рясніють вибором риби — від живої річкової до замороженої морської. Ціни коливаються від кількох десятків гривень за кілограм до преміальних сотень, адже асортимент задовольняє і тих, хто шукає доступні традиційні продукти, і тих, хто віддає перевагу делікатесам.
Журналісти ВСН відвідали один з луцьких ринків аби дізнатися скільки коштує жива та заморожена риба.
Жива риба
На Завокзальному ринку жива риба користується великою популярністю серед покупців, насамперед завдяки своїй свіжості. Річкову рибу виставляють на прилавках у невеликих тазиках із чистою водою, де встановлена система насичення киснем. Це дозволяє рибі залишатися живою до моменту покупки.
На ринку пропонують:
- Коропа — 150–160 грн/кг
- Карася — 70–120 грн/кг
- Товстолоба — 90 грн/кг
Найдешевшою є саме товстолоб, який водночас найпопулярніший. Його м’ясо соковите та жирне, проте варто бути обережним — у ньому багато кісток.
Морська риба
Також на ринку представлений широкий вибір замороженої морської риби, яка користується не меншою популярністю, ніж жива.
Найбільший попит має хек — він містить мало кісток і є відносно недорогим, його ціна коливається від 155 до 170 гривень за кілограм. Серед інших видів можна знайти салаку, яка коштує 85–90 гривень, мойву — від 170 до 200 гривень, скумбрію за 220 гривень та оселедець слабосолений за 175 гривень за кілограм.
Найдорожчою рибою на ринку є лосось, стейк з цієї риби продають до 650 гривень за кілограм, філе — 700 гривень, а обрізки можна придбати за 175 гривень.
Менш популярними серед покупців залишаються камбала, що коштує 230 гривень, морський заєць — 205 гривень, тріска — 195 гривень та жовтохвіст за 170 гривень.
Читайте також:
- На Волині рибалка впіймав величезного товстолоба
- Перед смаженням не обвалюйте рибу в борошні: як уникнути бризок олії та запаху
- Як швидко очистити рибу від луски: простий домашній трюк