Скоїв аварію з постраждалими на блокпості: як покарали волинянина

блокпост

На Волині судили винуватця аварії з постраждалими. Чоловік заснув за кермом і врізався у блокпост, де були люди.

Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду, пише ІА «Волинські новини».

Інцидент трапився 9 квітня 2024 року в селі Гірка Полонка Луцького району. Максим Д. їхав автомобілем у напрямку Луцька. Будучи стомленим, він заснув за кермом та скоїв наїзд на бетонні огородження та приміщення блокпосту. У той час там були дільничний офіцер поліції та доброволець ДФТГ.

У результаті зіткнення в поліцейського діагностували травми середньої тяжкості. Потерпілий доброволець отримав відкриту черепно-мозкову травму, перелом потиличної кістки, травматичний крововилив під м'яку мозкову оболонку, множинні забої та садна – травми належать до категорії тяжких.

Обвинувачений вину повністю визнав. Як зазначив, з потерпілими примирився та відшкодував усі збитки. Водій просив не позбавляти його волі та не призначати додаткового покарання, адже робота є єдиним джерелом доходу його сім`ї.

Потерпілі претензій до винуватця аварії не мали. Той вперше притягувався до кримінальної відповідальності, характеризується позитивно, має на утриманні малолітню дитину.

У підсумку Максима Д. визнали винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.286 Кримінального кодексу України. Йому призначили покарання у виді позбавлення волі на чотири роки, але змінили його дворічним іспитовим строком.

Читайте також:

Можливо зацікавить