Смачні мінікапкейки: простий рецепт від луцької кондитерки
Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч поділилась простим рецептом ванільних мінікапкейків.
Про те як приготувати десерт дівчина розповіла в соціальній мережі
Тісто (10-12 невеликих капкейків)
- 130 мл молока;
- 100 г вершкового масла;
- 160 г цукрової пудри;
- 170 г борошна;
- 30 г кукурудзяного крохмалю;
- 1 яйце;
- пів пачки ваніліну;
- 1 ч.л розпушувача.
Усі інгредієнти кімнатної температури. Масло збиваємо до пишної світлої маси, орієнтовно 5 хв. Додаємо пудру і ще збиваємо впродовж 3 хвилин. Далі додаємо яйце, продовжуючи збивати. Як тільки маса стане однорідною, додаємо третю частину борошна просіяного з ваніліном і розпушувачем, вимішуємо далі міксером на низьких оборотах. Слідом за борошном додаємо третю частину молока. Таким чином чергуємо сухі інгредієнти та молоко. Тісто розподіляємо по паперових формах, або металевих (змащених маслом і присипаних борошном). Випікаємо в попередньо розігрітій до 180° духовці 23-25 хв.
Вершковий крем
- 400 г вершкового сиру;
- 100 мл жирних вершків від 30%;
- 40 г цукрової пудри;
- кілька капель ванільного екстракту.
Усі інгредієнти охолоджені. З'єднуємо все у ємкості і збиваємо міксером до утворення гладкої пишної кремової субстанції. По часу - 4-5 хв.
В кожному капкейку вирізуємо зверху дірочку і кладемо начинку (в мене малиновий джем), закриваємо кришечкою і відсаджуємо шапочки.
Читайте також:
- Поради для рясного цвітіння: як змусити спатифілум укритися квітами
- Можуть загинути: які дерева та кущі краще не садити восени