Смачні мінікапкейки: простий рецепт від луцької кондитерки

Смачні мінікапкейки: простий рецепт від луцької кондитерки

Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч поділилась простим рецептом ванільних мінікапкейків.

Про те як приготувати десерт дівчина розповіла в соціальній мережі

Тісто (10-12 невеликих капкейків)

  • 130 мл молока;
  • 100 г вершкового масла;
  • 160 г цукрової пудри;
  • 170 г борошна;
  • 30 г кукурудзяного крохмалю;
  • 1 яйце;
  • пів пачки ваніліну;
  • 1 ч.л розпушувача.

Усі інгредієнти кімнатної температури. Масло збиваємо до пишної світлої маси, орієнтовно 5 хв. Додаємо пудру і ще збиваємо впродовж 3 хвилин. Далі додаємо яйце, продовжуючи збивати. Як тільки маса стане однорідною, додаємо третю частину борошна просіяного з ваніліном і розпушувачем, вимішуємо далі міксером на низьких оборотах. Слідом за борошном додаємо третю частину молока. Таким чином чергуємо сухі інгредієнти та молоко. Тісто розподіляємо по паперових формах, або металевих (змащених маслом і присипаних борошном). Випікаємо в попередньо розігрітій до 180° духовці 23-25 хв.

Вершковий крем

  • 400 г вершкового сиру;
  • 100 мл жирних вершків від 30%;
  • 40 г цукрової пудри;
  • кілька капель ванільного екстракту.

Усі інгредієнти охолоджені. З'єднуємо все у ємкості і збиваємо міксером до утворення гладкої пишної кремової субстанції. По часу - 4-5 хв.

В кожному капкейку вирізуємо зверху дірочку і кладемо начинку (в мене малиновий джем), закриваємо кришечкою і відсаджуємо шапочки. 

Читайте також:

 

Можливо зацікавить