Смачні та ароматні: рецепт булочок від луцької кондитерки
Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч розповіла, як приготувати бананові дріжджові булочки.
Рецептом десерту дівчина поділилась в тіктоці.
«Дуже ароматні та смачні!» - зазначила Юлія.
Інгредієнти:
- 150 мл теплого молока;
- 1 ст.л цукру;
- 9 г швидкодіючих сухих дріжджів;
- 1 жовток;
- 45 мл рослинної олії;
- 150 г бананового пюре;
- 380 г пшеничного борошна;
- 1 г ваніліну.
До молока додаємо дріжджі, перемішуємо. Засипаємо цукор та 100 г борошна від загальної кількості. Ретельно вимішуємо до однорідності, накриваємо харчовою плівкою і ставимо в тепле місце на 10 хв. Далі до опари додаємо бананове пюре, жовток та олію. Перемішуємо до однорідності. У два прийоми вводимо борошно. Замішуємо тісто і викладаємо його в глибоку ємкість змащену олією. Закриваємо харчовою плівкою. Ставимо в тепле місце на годину-півтори. Тісто повинне збільшитись в обʼємі у три рази. Далі з тіста розкатуємо пласт. Обрізаємо нерівні краї, змащуємо розтопленим вершковим маслом (30 г). Поверх викладаємо тоненькі кусочки бананів (у мене пішло 2 середні банани). Також посипаємо пласт сумішшю кориці та цукру (1 ч.л кориці + 50 г цукру). Загортуємо тісто в рулет і нарізаємо на частини (див. відео). Заготовки для булочок викладаємо у форму злегка змащену олією.
Чекаємо 15 хв і змащуємо яєчним жовтком + 1 ст.л води. Випікаємо при 180 градусах близько 30 хв. Примітка: булочки в міру солодкі, якщо ви любите дуже солодку випічку, додайте до тіста ще 30-40 г цукру. Також, булочки можна покрити вершковим кремом:
- 100 г вершкового сиру;
- 30 г вершкового масла;
- 20 г пудри.
Інгредієнти кімнатної температури вимішати до однорідності.
Читайте також:
- Скільки часу можна зберігати різні види м'яса в холодильнику та в морозильній камері
- Торт «Прага»: рецепт від луцької кондитерки
- Доларове дерево вкрилось плямами: як врятувати рослину