Торт «Прага»: рецепт від луцької кондитерки
Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч розповіла, як приготувати торт «Прага» в його класичному варіанті.
Рецептом десерту дівчина поділилась в соціальній мережі «Instagram».
Бісквіт (дві форми 18 см):
- 6 яєць (категорія С0);
- 190 г цукру;
- 145 г борошна;
- 30 г какао;
- 6 г розпушувача;
- 70 г розтопленого вершкового масла кімнатної температури.
До яєць додаємо цукор. Ставимо масу на водяну баню. Постійно помішуючи, чекаємо доки цукор повністю розчинеться. Далі збиваємо яйця з цукром до пишної світлої маси впродовж 7 хвилин. У два прийоми додаємо просіяні какао, борошно та розпушувач. Вимішуємо тісто до однорідності. Три ложки готового тіста обʼєднуємо з маслом. Далі зʼєднуємо масу, яка утворилась з основним тістом. Розділяємо тісто на дві частини і переливаємо до підготовлених форм. Випікаємо при 175 градусах 25-27 хв.
Даємо бісквітам охолонути, знімаємо форми і викладаємо них на решітку. Потім ховаємо під харчову плівку і відправляємо в холодильник на 2-3 години.
Крем
- 3 яєчні жовтки;
- 40 мл води;
- 230 г згущеного молока (сирого);
- 400 г вершкового масла кімнатної температури;
- 100 г чорного шоколаду.
До жовтків додаємо воду, перемішуємо. Додаємо згущенку. Проварюємо масу на невеликому підігріві до легкого загущення (до 68 градусів). Пропускаємо через сито, додаємо шоколад. Даємо повністю охолонути. Окремо збиваємо масло впродовж 7-8 хв до пишної світлої маси. Поступово вводимо заварну основу. Вимішуємо крем до однорідності.
Пропитка
- 70 г абрикосового джему;
- 150 мл води.
Проварюємо джем з водою впродовж хвилини.
Збірка торта
Бісквіти розрізаємо на два коржі. Всього виходить 4 коржі. Щедро просочуємо. Наносимо товстий прошарок крему на кожен корж. Ховаємо торт під ацетатну плівку, зверху також накриваємо харчовою плівкою. Ставимо в холодильник на 5 годин. Вирівнюємо і декоруємо за бажанням.
Читайте також:
- Аромат свята: як обрати найсолодші мандарини
- Буде м'яким та не втратить користі: як швидко зварити буряк