Буде м'яким та не втратить користі: як швидко зварити буряк
Час варіння буряка залежить від його розміру, сорту та щільності. Найшвидше можна приготувати невеликий коренеплід із тонкою шкіркою. Готовність овочу можна визначити, якщо він легко проколюється.
Про це пише ТСН.
Як швидко зварити буряк у каструлі
Залийте помитий буряк холодною водою, щоб рідина була на палець вище коренеплоду. Не соліть воду. Після того, як вода закипить, варіть на середньому вогні пів години. Злийте гарячу воду та залийте буряк холодною водою. В міру нагрівання води, зливайте її. Таким чином буряк дійде до готовності, а вітамінів збережеться більше.
Ще один варіант варіння такий: у каструлю з буряком з киплячою водою обережно додайте 2 ст. л. олії, щоб підвищити температуру кипіння. Варіть овоч під кришкою 30 хвилин, а потім поставте каструлю під проточну холодну воду на 10 хвилин.
Як приготувати буряк у мікрохвильовій печі
В чому ви б не готували овоч, для швидкого варіння буряка беріть коренеплід із тоненькою шкірою.
Помитий буряк покладіть у місткість для мікрохвильової печі, налийте воду. Варіть із закритою кришкою за максимальної потужності 12 хвилин, якщо потужність менша, збільшіть час приготування. Залиште буряк ще на 15 хвилин. Якщо немає спеціального посуду для мікрохвильової печі, можна використовувати харчовий пакет на зіпі.
Технологія приготування буряка в пакеті
Зробіть в пакеті на зіпі декілька проколів, помістить туди помитий овоч. Покладіть пакет із буряком на тарілку для СВЧ-печі та готуйте на повній потужності 12 хвилин, відповідно на меншій потужності – більше. Після завершення режиму залиште пакет в мікрохвильовій печі на хвилин 15, дверцята не відчиняйте.
Як зварити буряк за 7 хвилин
Так швидко можна приготувати лише молодий буряк в пакеті за повної потужності мікрохвильової печі. Після завершення режиму приготування залиште буряк із зачиненими дверцятами в печі хвилин на 15. Потім ще покладіть пакет із буряком у холодну воду. Це зробить коренеплід м’якшим, до того ж його буде легше чистити.
Як зварити буряк у мультиварці
Найкраще для цього скористатися режимом "Варіння на пару". Помитий овоч розмістіть на спеціальній решітці в мультиварці, налийте воду на дно чаші. Закрийте мультиварку, встановіть зазначений режим пароварки. Таким чином буряк залежно від сорту буде варитися до готовності до години, може і більше.
Як запекти буряк у духовці
Вимитий та обсушений буряк змастіть олією, заверніть фольгу та запікайте в духовці за температури 180-190°C до пів години.
Як зварити буряк для салату
Щоб швидко зварити буряк для того ж вінегрету чи іншого салату, скористайтеся мікрохвильовою піччю.
Помитий буряк залийте гарячою водою, щоб він був повністю покритий рідиною. Для збереження кольору буряка додайте у воду одну ложку оцту або лимонного соку в розрахунку на 1 л води. Варіть під кришкою 10 хвилин за середньої потужності. У разі недостатньої готовності продовжіть варіння. Злийте гарячу воду і додайте холодну. Залиште на 15 хвилин, щоб буряк краще чистився.
Читайте також:
- Осіння випічка: рецепт шоколадних сінабонів від луцької фудблогерки
- 5 критичних помилок при приготуванні квашеної капусти