5 критичних помилок при приготуванні квашеної капусти
Квашена капуста – це не лише смачний рецепт, а й дотримання певних правил. Однак, багато кулінарів часто допускають критичних помилок, які можуть зіпсувати всю страву.
Про те, які тонкощі треба враховувати, щоб у вас вийшла ідеальна закуска, яка буде зберігатися тривалий час, пише ТСН.
Найперша та найголовніша помилка — зберігання вже готової страви в теплому місці. Квашена капуста буде смачною і корисною лише в тому разі, якщо її зберігати за низької температури. Ідеальною вважається приблизно від 0 до +5 градусів. Якщо забути про цю деталь, вся квашена капуста, яку ви приготували, втратить свої корисні властивості.
Також варто звернути увагу на качан. Для тривалої заготівлі підійде не абияка капуста, а лише щільні зимові качани. Вони білі на зрізі, мають тонкі листи та невелику головку.
В жодному разі не можна брати йодовану сіль, якщо ви хочете отримати смачну страву. З цією спецією овоч стане надто м'яким, а саме приємний хрумкіт відрізняє ідеальну квашену капусту.
Мало хто замислюється, що ще на етапі підготовки капусти робить одну важливу помилку, зокрема використовує не шатківницю чи спеціальний ніж, а звичайне кухонне приладдя.
Відсутність розсолу — ще одна проблема. Без нього капуста виходить надто сухою. Однак ви можете запросто врятувати таку ситуацію. Для цього розведіть 2 столові ложки солі в літрі води і додайте цю рідину в банку з капустою.
Читайте також:
- Сезонна страва: рецепт гарбузових панкейків від луцької фудблогерки
- Як заощадити пальне в автомобілі взимку: 5 дієвих порад