Осіння випічка: рецепт шоколадних сінабонів від луцької фудблогерки
Фудблогерка з Луцька Юлія Смончук розповіла, як приготувати шоколадні сінабони.
Рецептом дівчина поділилась в соціальній мережі «Instagram».
Для тіста:
- борошно - 400 г;
- дріжджі сухі - 9 г;
- яйця - 2 шт;
- молоко - 180 г;
- масло - 75 г;
- какао - 30 г;
- цукор - 80 г;
- сіль - дрібка
Для начинки:
- масло - 90 г;
- какао - 20 г;
- цукор - 100 г;
- кориця - 10 г;
- шоколад чорний - 100 г
Для заливки
- вершковий сир - 100 г;
- шоколад - 50 г;
- молоко - 50 г;
- масло - 50 г;
- цукор - 20 г;
- какао - 10 г (або просто розтопити плитку шоколаду в 100 г молока)
Готуємо опару: змішуємо тепле молоко, дріжджі, 1 ст.л борошна від загальної кількості і 50 г цукру. Накриваємо плівкою на 15 хв (має бути «шапка» з пухирців).
Додаємо решту цукру, яйця, розтоплене масло. Перемішуємо вінчиком. Змішуємо борошно, какао та сіль і додаємо в рідку масу поступово замішуючи. Місимо не менше 10 хв. Тісто має бути еластичне і не прилипати до рук. Борошна може піти чуть більше або ж менше, вводьте поступово. Накриваємо тісто плівкою в посуді і залишаємо сходити 1,5-2 години (зараз тепло то швидше зійде).
Зійшовше тісто розкачуємо в прямокутний пласт і змащуємо начинкою (всі інгредієнти крім шоколаду змішати в однорідність, змастити тісто і посипати нарубленим шоколадом, в мене шоколадні дропси.) Завертаємо в рулет, защіпуємо край. Розрізаємо на шматки і викладаємо на відстані у форму. Даємо підійти ще пів години і випікаємо при 180 градусах приблизно 25-30 хв.
Для заливки: масло і молоко розігріваємо в сотейнику, знімаємо з вогню, додаємо какао і цукор, перемішуємо. Додаємо шоколад, знову перемішуємо. В кінці вершковий сир.
Змащуємо теплі сінабони.
Читайте також:
- 25 хвилин - і каструля буде чистою: як швидко зварити буряк
- 5 критичних помилок при приготуванні квашеної капусти
- Сезонна страва: рецепт гарбузових панкейків від луцької фудблогерки