Осіння випічка: рецепт шоколадних сінабонів від луцької фудблогерки

Осіння випічка: рецепт шоколадних сінабонів від луцької фудблогерки

Фудблогерка з Луцька Юлія Симончук розповіла, як приготувати шоколадні сінабони.

Рецептом дівчина поділилась в соціальній мережі «Instagram».

Для тіста:

  • борошно - 400 г;
  • дріжджі сухі - 9 г;
  • яйця - 2 шт;
  • молоко - 180 г;
  • масло - 75 г;
  • какао - 30 г;
  • цукор - 80 г;
  • сіль - дрібка

Для начинки:

  • масло - 90 г;
  • какао - 20 г;
  • цукор - 100 г;
  • кориця - 10 г;
  • шоколад чорний - 100 г

Для заливки

  • вершковий сир - 100 г;
  • шоколад - 50 г;
  • молоко - 50 г;
  • масло - 50 г;
  • цукор - 20 г;
  • какао - 10 г (або просто розтопити плитку шоколаду в 100 г молока)

Готуємо опару: змішуємо тепле молоко, дріжджі, 1 ст.л борошна від загальної кількості і 50 г цукру. Накриваємо плівкою на 15 хв (має бути «шапка» з пухирців).

Додаємо решту цукру, яйця, розтоплене масло. Перемішуємо вінчиком. Змішуємо борошно, какао та сіль і додаємо в рідку масу поступово замішуючи. Місимо не менше 10 хв. Тісто має бути еластичне і не прилипати до рук. Борошна може піти чуть більше або ж менше, вводьте поступово. Накриваємо тісто плівкою в посуді і залишаємо сходити 1,5-2 години (зараз тепло то швидше зійде).

Зійшовше тісто розкачуємо в прямокутний пласт і змащуємо начинкою (всі інгредієнти крім шоколаду змішати в однорідність, змастити тісто і посипати нарубленим шоколадом, в мене шоколадні дропси.) Завертаємо в рулет, защіпуємо край. Розрізаємо на шматки і викладаємо на відстані у форму. Даємо підійти ще пів години і випікаємо при 180 градусах приблизно 25-30 хв.

Для заливки: масло і молоко розігріваємо в сотейнику, знімаємо з вогню, додаємо какао і цукор, перемішуємо. Додаємо шоколад, знову перемішуємо. В кінці вершковий сир.

Змащуємо теплі сінабони.

Читайте також:

Можливо зацікавить

Простий і ароматний яблучний пиріг: бюджетний десерт, який вдасться кожному

Простий і ароматний яблучний пиріг: бюджетний десерт, який вдасться кожному

Понад 96 мільйонів гривень і 1,5 тис. м²: у Луцьку будують сучасний ветеранський хаб
відео

Понад 96 мільйонів гривень і 1,5 тис. м²: у Луцьку будують сучасний ветеранський хаб

Ароматні яблучні млинці  — простий рецепт для теплого сніданку

Ароматні яблучні млинці — простий рецепт для теплого сніданку

Коли розпочнуться та скільки триватимуть зимові канікули у школах Луцька

Коли розпочнуться та скільки триватимуть зимові канікули у школах Луцька

Яблучний пиріг на сковороді за 20 хвилин — ніжний та ароматний десерт без духовки

Яблучний пиріг на сковороді за 20 хвилин — ніжний та ароматний десерт без духовки

«Чеченці заходили до кожної хати, а школярі проходили фільтрацію»: історія студента-переселенця з Донеччини, який знайшов прихисток на Волині
інтерв'ю
історії війни

«Чеченці заходили до кожної хати, а школярі проходили фільтрацію»: історія студента-переселенця з Донеччини, який знайшов прихисток на Волині

У Луцьку вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні
фото

У Луцьку вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні

Солодка капуста на зиму «із секретом»: буде готова вже за ніч

Солодка капуста на зиму «із секретом»: буде готова вже за ніч

Бурштинове варення-пятихвилинка з яблук: розлітається за секунди

Бурштинове варення-пятихвилинка з яблук: розлітається за секунди