25 хвилин - і каструля буде чистою: як швидко зварити буряк

Як швидко зварити буряк

Розповіли про метод варіння будь-якого буряка (великого чи маленького) за 25 хвилин. При цьому каструля залишиться чистою.

Під час варіння по оселі не будуть поширюватися запахи, що теж дуже важливо. А після цього процесу буряк можна швидко остудити, не забруднюючи жодного посуду, пише ТСН.

Щоб зварити будь-який буряк (великий чи маленький) за 25 хвилин, вам потрібно взяти трішки цукру. Загалом, на 500 г буряків знадобиться 2 ч. ложки без гірки.

Спочатку буряки потрібно очистити від шкірки, розрізати на шість рівних частин (якщо це великі коренеплоди), на чотири (якщо середні) або на 2 (маленькі). По чотири частини викладаєте у рукав для запікання, зверху посипаєте цукром. Завдяки цьому останньому інгредієнту процес варіння значно пришвидшиться, а смак готового буряка покращиться.

 Використовувати краще саме рукава для запікання, тому що вони можуть витримати високу температуру (до 200 градусів) і не виділяють шкідливих речовин. 

Візьміть каструлю на три літри, залийте водою і закип'ятіть рідину. Рукава потрібно зав'язати і відправити до каструлі. Не забудьте прикрити посуд кришкою, але так, щоб кінця рукава були ззовні. Вогонь ставте сильний і варіть рівно 25 хвилин. Якщо вам потрібно зварити бурят за 15 хвилин чи швидше, тоді нарізайте на менші шматочки. 

Коли буряк вже готовий, відкрийте рукав і, щоб швидко остудити овоч, перекладіть прямо в рукаві у миску з холодною водою. Залишіть на 10 хвилин.

Читайте також:

Можливо зацікавить

Цвіте навіть узимку: натуральний кухонний стимулятор, який змушує фіалки рясно квітнути

Цвіте навіть узимку: натуральний кухонний стимулятор, який змушує фіалки рясно квітнути

Баскський чізкейк з кисломолочного сиру: найкращий рецепт того самого десерту

Баскський чізкейк з кисломолочного сиру: найкращий рецепт того самого десерту

Гліцерин, оцет і дві ложки «таємного» інгредієнту: як раз і назавжди позбутися конденсату на вікнах

Гліцерин, оцет і дві ложки «таємного» інгредієнту: як раз і назавжди позбутися конденсату на вікнах

Як зробити, щоб калачики цвіли постійно: підживіть цим копійчаним добривом — і вазон покриється безліччю квітів

Як зробити, щоб калачики цвіли постійно: підживіть цим копійчаним добривом — і вазон покриється безліччю квітів

Чи справді вершкове масло шкідливе: кому його їсти не можна

Чи справді вершкове масло шкідливе: кому його їсти не можна

Сковорідка сяятиме як нова через кілька хвилин: «чарівні» методи без хімії, про які ви не знали

Сковорідка сяятиме як нова через кілька хвилин: «чарівні» методи без хімії, про які ви не знали

Рецепт шоколадного бісквіта, який завжди виходить: склянка цукру, склянка борошна і 4 яйця

Рецепт шоколадного бісквіта, який завжди виходить: склянка цукру, склянка борошна і 4 яйця

Чи безпечно пити кип’ячену воду, яка постояла: що кажуть фахівці

Чи безпечно пити кип’ячену воду, яка постояла: що кажуть фахівці

Що робити, щоб кури несли багато яєць узимку: ці поради точно допоможуть

Що робити, щоб кури несли багато яєць узимку: ці поради точно допоможуть