Старі проблеми вулиці Нової: у селі на Волині діти вимушені місити багно ногами дорогою до школи

Старі проблеми вулиці Нової: у селі на Волині діти вимушені місити багно ногами дорогою до школи

Ні пройти, ні проїхати. Такі перші враження викликає так звана дорога, яка розташована в селі Велимче Ковельського району на Волині. Мешканці вулиці вже не вперше б’ють в усі дзвони, аби до жахливого стану дороги привернути увагу.

Про це інформують Волинські новини з посиланням на сюжет телеканалу Аверс.

«Тут найпроблемніша ділянка дороги – вона вузька. Влітку ходить стадо корів понад 50 голів. Коли діти йдуть зранку до школи, а люди на роботу, то це дуже небезпечно для всіх. Дорога, відповідно до генерального плану забудови села, повинна бути шістнадцять метрів. Але вона такою не є», – каже місцевий житель Микола Литвинець.

Мешканець вулиці Нової розповідає, що за час, поки вони збирали гроші на ремонт, частина дороги опинилась в приватній власності.

«В такому стані вона вже дуже багато років. Зверталися до місцевої влади. Ніхто не може допомогти. Зібрали кошти, придбали пальне, вже понад два роки воно в мене, але ніякого спілкування між владою і нами немає. За час, що ми збирали пальне, частина дороги відійшла в приватну власність», – каже волинянин.

Додає: востаннє земельна комісія сільради, оглянувши цю дорогу, пообіцяла мешканцям прибрати паркани обабіч шляху та організувати пішохідну зону. Люди ж нарікають: ні швидка, ні пожежна сюдою не проїде. А діти вимушені місити багно ногами дорогою до школи.

Голова Велимченської територіальної громади Анастасія Павлович пояснила: нині через погодні умови за цю вулицю братися не будуть, чекатимуть до весни.

«Ця дорога буде облаштовуватись. В цій стороні передбачено новий житловий масив. Зараз ніяких робіт проводити не будемо. Якщо провести земляні роботи зараз, то ця дорога взагалі буде непроїзною і непрохідною. Навесні, коли буде сухо, планували зробити водовідведення, розмістити там зелені зони, щоб люди вже могли проводити забудову. Проблем з цією дорогою немає ніяких. Зараз є тимчасові незручності», – наголошує Анастасія Павлович.

Щодо приватизації частини дороги, то очільниця громади каже, що власники сусідніх ділянок заступили своїми парканами на зайвий метр. Запевняє, що весною вони свої огорожі таки посунуть.

Зі слів голови, на цю вулицю вже закладені кошти в бюджеті громади. Здебільшого тут облаштовуватимуть водовідведення. Проте мешканцям таки доведеться чекати.

Читайте також: 

Можливо зацікавить