Тіло знайшли за місяць після загибелі: захиснику з Волині просять посмертно присвоїти звання Героя України

Тіло знайшли за місяць після загибелі: захиснику з Волині просять посмертно присвоїти звання Героя України

Захиснику Валерію Саравському просять посмертно присвоїти звання Героя України.

Відповідну петицію на сайті Президента України зареєстрував брат військовослужбовця Дмитро.

Військовослужбовець ЗСУ, старший водій механічного відділення, 1 взводу 3 роту 1 батальйону 14 Омбр, військової частини А1008, Сараванський Валерій Анатолійович народився у с.Бортнів, Волинської області.

Дитинство та навчання пройшло у с.Бортнів Іваничівського району, Волинської області жив і працював.

У 2015 році пішов на проходження строкової служби, відслужив рівно рік та за особистим бажання підписав контракт із ЗСУ, відбував він службу за контрактом в 10 окремій гірсько-штурмовій бригаді перебував в зоні проведення бойових операцій на сході України в Донецькій та Луганській області був водієм машини. Має нагороди учасник АТО та за участь в Антитерористичній Операції по закінченню контрактної служби приїхав додому, та працював у дома та їздив за кордон працювати він був товариським був душею компанії, мав дуже добре серце його любили від малих до великих. Він говорив що йому доведеться ще брати зброю в руки та йти захищати нас. Захисник міг їхати на заробітки, але, не чекавши повістки з військомату, пішов сам. Валерій говорив, що він не знає, що робити в тилу, а на війні він знає.

На початку вторгнення Росії захисник стояв на блокпостах по селах, а 7 березня 2022 року він пішов добровільно у військомат, щоб стати на захист нашої Вітчизни

Валерій брав участь в боях по визволенню Херсонської області від окупантів. Після того їх перекинули в сторону міста Ізюм і по дорозі їхня колона потрапила в засідку під обстріл артилерії в селі Мазанівка Донецької області.

 14 травня 2022 року Валерій Сарнавський загинув, захищаючи нашу Державу його тіло знайшли лише тільки через місяць, а 12 серпня 2022 року його поховали у рідному селі Бортнів.

Підтримати петицію можна за посиланням.

Читайте також:

Можливо зацікавить