Традиційний смак для українського столу: рецепт хліба від луцької фудблогерки

Як приготувати смачний хліб вдома

Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч розповіла, як приготувати хліб.

Рецептом дівчина поділилась у соціальній мережі «Instagram».

«Без цього хліба неможливо уявити українське свято. Люблю наші традиції, свята - люблю Україну!» - зазначила Юлія.

Тісто:

  • 260 мл теплої води;
  • 18 г свіжих дріжджів;
  • 25 г натурального меду;
  • 40 г рослинної олії без запаху;
  • 1 ч.л солі;
  • 450 г борошна.

Приготування:

До води додаємо мед, перемішуємо до його повного розчинення. Додаємо дріжджі і знову перемішуємо. Якщо ви впевнені в якості дріжджів, відразу засипаєте просіяне борошно. В якості своїх, я впевнена на 100%. Вимішуєте тісто ложкою, а потім продовжуєте заміс рукою. Час від часу трішки змащуєте руки олією. В мене пішло 10 хв. В результаті тісто майже не липне до рук. Перекладаєте тісто до ємкості змащеної олією, зверху також змащуєте. Накриваєте рушником і ставите в тепле місце на 40 хв.

Далі тісто викладаєте на робочу поверхню злегка присипану борошном, розкатуєте пласт, краї загортуєте до середини і защіплюєте, як на відео. Викладаєте майбутній хліб на деко застелене пергаментом, який трішки змащений олією. Накриваєте мискою в якій замішували тісто (примітка: миску обтрусіть борошном). Чекаєте ще 20 хв. Знімаєте миску і за бажанням злегка змочуєте поверхню тіста водою, прикладаєте трафарет і присипаєте борошном по візерунку.

Знімаєте трафарет. Зверху можна зробити надрізи, тоді хліб не буде тріскатись внизу, але буде не такий високий. Випікаєте при 210° 25-30 хв. Якщо верх буде сильно рум'янитись, після 20 хв накрийте фольгою.

Читайте також:

Можливо зацікавить