Традиційний смак для українського столу: рецепт хліба від луцької фудблогерки
Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч розповіла, як приготувати хліб.
Рецептом дівчина поділилась у соціальній мережі «Instagram».
«Без цього хліба неможливо уявити українське свято. Люблю наші традиції, свята - люблю Україну!» - зазначила Юлія.
Тісто:
- 260 мл теплої води;
- 18 г свіжих дріжджів;
- 25 г натурального меду;
- 40 г рослинної олії без запаху;
- 1 ч.л солі;
- 450 г борошна.
Приготування:
До води додаємо мед, перемішуємо до його повного розчинення. Додаємо дріжджі і знову перемішуємо. Якщо ви впевнені в якості дріжджів, відразу засипаєте просіяне борошно. В якості своїх, я впевнена на 100%. Вимішуєте тісто ложкою, а потім продовжуєте заміс рукою. Час від часу трішки змащуєте руки олією. В мене пішло 10 хв. В результаті тісто майже не липне до рук. Перекладаєте тісто до ємкості змащеної олією, зверху також змащуєте. Накриваєте рушником і ставите в тепле місце на 40 хв.
Далі тісто викладаєте на робочу поверхню злегка присипану борошном, розкатуєте пласт, краї загортуєте до середини і защіплюєте, як на відео. Викладаєте майбутній хліб на деко застелене пергаментом, який трішки змащений олією. Накриваєте мискою в якій замішували тісто (примітка: миску обтрусіть борошном). Чекаєте ще 20 хв. Знімаєте миску і за бажанням злегка змочуєте поверхню тіста водою, прикладаєте трафарет і присипаєте борошном по візерунку.
Знімаєте трафарет. Зверху можна зробити надрізи, тоді хліб не буде тріскатись внизу, але буде не такий високий. Випікаєте при 210° 25-30 хв. Якщо верх буде сильно рум'янитись, після 20 хв накрийте фольгою.
Читайте також:
- Є в кожній домашній аптечці: який засіб врятує навіть напівзасохлі кімнатні рослини
- Англійський мафін, пампух та хліб: рецепти від волинського блогера-пекаря
- Поради для господинь: як прати тюль, щоб він був білосніжний