Треба трохи часу: Зеленський прокоментував експортну блокаду кордону з Польщею

Треба трохи часу: Зеленський прокоментував експортну блокаду кордону з Польщею

Президент України Володимир Зеленський прокоментував ситуацію щодо блокади кордону з Україною польськими перевізниками, яка триває з 6 листопада. Він вважає, що ситуація сталася «через деякі політичні кроки наших сусідів». І полякам треба дати трохи часу, «все потеплішає».

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на його коментар під час спілкування з журналістами на пресконференції за підсумками Міжнародного саміту Grain from Ukraine.

Таким чином він відповів на запитання про ситуацію на польсько-українському кордоні та про те, чи планує він комунікацію з Варшавою з цього приводу. У цей час у Києві почалася повітряна тривога, тож Зеленський відповідав на питання коротко.

«На кордоні є складнощі, я вважаю, перш за все, через деякі політичні кроки наших сусідів. Я вважаю, нам треба мати дуже виважену політику, мати план дій, за яким іти. У нас є цей план, працює прем'єр-міністр, віцепрем'єр Стефанішина, також на рівні Міністерства закордонних справ і Міністерства інфраструктури», – сказав він.

Зеленський нагадав, що раніше Києву вдалося знайти порозуміння з Румунією. У вересні Бухарест утримався від запровадження односторонніх заборон на ввезення української продукції.

«Ми з президентом Румунії Йоганнесом знайшли шлях у момент політичного глухого кута, як вийти з цієї проблеми. Зараз є новий виклик на цих кордонах через якісь нові питання. Я думаю, нам треба дати трішки часу нашим сусідам, все потеплішає», – додав він.

Днями Федерація роботодавців України попросила Зеленського провести зустріч із президентом Польщі Анджеєм Дудою, а також внести до уряду низку пропозицій щодо вирішення ситуації на кордоні.

Читайте також:

Можливо зацікавить