Тричі був поранений, але після лікування одразу повертався на війну: історія журналіста, який служить у волинській бригаді

«Бо там мої хлопці. Я потрібен їм, а вони – мені!»  – каже військовий Сергій

Сергій закінчив факультет журналістики Київського національного університету ім. Тараса Шевченка. Пригадує, що крайнім його редакційним завданням було описати події, що відбувалися на Майдані у Києві.

«Інколи жартую, що пішов знімати сюжет, і дотепер його знімаю. Там, на Майдані, я відчув надзвичайну атмосферу підтримки та допомоги. Тисячі згуртувалися заради однієї мети – нашої Великої Перемоги, яку ми виборюємо й нині…»

У 2014 році Сергій вступив у добровольчий батальйон ОУН, а пізніше перевівся у ЗСУ, – пише Слово правди.

Розпочинав свій бойовий шлях у Пісках на Донеччині, де отримав перший бойовий досвід, де були перші здобутки і, на жаль, перші втрати. Тоді здавалося, що гіршого годі й уявити. Але у лютому 2022 року все змінилося… Розпочалося повномасштабне вторгнення Московії в Україну.

Нині Сергій вже командир підрозділу й переконаний, що його побратими справді героїчні люди, які стримують шалену навалу окупантів, нищать їх десятками. Це дається неймовірними зусиллями, але коли ти віриш у те, що робиш, сили знаходяться.

Три рази був поранений, але після лікування одразу повертався в свій підрозділ: «Бо там мої хлопці. Я потрібен їм, а вони – мені!»

Як командир підрозділу велику увагу приділяє навченості тих бійців, які нещодавно прийшли в підрозділ: вогнева, інженерна та медична підготовка, тактика, тактична медицина. Адже переконаний, що в бій повинен іти навчений солдат.

«Ціную кожного свого побратима, – каже Журналіст. – Знаю наскільки інколи важко морально, тому намагаюся придивлятися до кожного: який у нього настрій, що його турбує. Якщо бачу, що якісь негаразди, намагаюся заспокоїти, поговорити. Це важливо».

Сам Сергій знаходить розраду в книжках, при найменшій можливості читає.

«Книжка відволікає, надихає. Хоча коли став командиром підрозділу, то вподобання в літературі дещо змінилися, – жартує Журналіст. – Нині ж надаю  перевагу керівним документам, статутам. Якщо ж серйозно, то я зовсім по-іншому став оцінювати своїх колишніх командирів. Тепер я знаю, яка це важка і вкрай відповідальна посада – командир підрозділу. Вдячний їм за досвід, науку й поради».

А поки Журналіст продовжує зі своїм підрозділом виконувати своє редакційне завдання під назвою «Перемога»!

Читайте також:

Можливо зацікавить

ухилення від мобілізації

Підробив довідку ВЛК: як покарали ухилянта на Волині

Вербна неділя поховання
відео

Скорботна Вербна неділя: на Волині попрощались з Героєм Романом Кондратюком

день народження Вербна неділя

Виховала 3 дітей, 5 онуків, 8 правнуків та вже тішиться 2 праправнуками: бабуся з Волині відзначила 91-річчя

рецепт
відео

Давня волинська страва: розповіли рецепт мандричків

Росія Україна
відео

«Я не вибирала, де мені народитися»: росіянка, яка 17 років живе на Волині, хоче отримати громадянство України

війна смерть

Дві трагічні звістки в громаді за два дні: обірвалось життя Героя з Волині Андрія Семенюка

Затори
відео

На трасі Луцьк-Ковель утворився довжелезний затор

журналістка війна

Чоловік зараз захищає Україну: на Волині прощатимуться із журналісткою-Героїнею Аллою Пушкарчук. Оновлено

війна Волинь

Не встиг навіть відгуляти своє весілля: життя захисника з Волині передчасно обірвалось на Запоріжжі