Трьом підліткам з Одеси загрожує довічне ув'язнення за держзраду: палити автомобілі військовослужбовців ЗСУ

підпал машини ЗСУ, підлітки, Одеса

В Одесі правоохоронці затримали чотирьох підлітків, яких РФ втягнула в злочинну діяльність. Хлопців спецслужби РФ з метою дестабілізації ситуації в Україні заохочували за гроші палити автомобілі військовослужбовців ЗСУ. За скоєне юнакам загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Про це повідомила пресслужба Національної поліції України.

Поліцейські встановили, що з початку 2024 року в соціальних мережах активізувалися спецслужби країни-агресора, які залучали до підпільної підривної діяльності осіб віком від 13-ти років.

 Зокрема в Одесі правоохоронці затримали чотирьох юнаків за підпал автомобілів військовослужбовців.

Двоє з них — хлопці віком 13 та 16 років, — раніше вже підпалили два авто військових. Коли підлітків затримали правоохоронці, вони з двома товаришами віком 16 та 18 років намагалися підпалити ще одну машину. Після затримання наймолодшого хлопця передали батькам, а інших трьох взяли під варту. За співпрацю з ворогом хлопцям загрожує до 15 років позбавлення волі, або ж довічне ув’язнення.

«За аналогічний злочин оперативники затримали ще двох молодиків, 17 та 18 років. Їм також повідомлено про підозру та обрані запобіжні заходи. Також підпали автомобілів ЗСУ зафіксовані в Києві та Дніпрі. За цими фактами проводяться невідкладні слідчі дії, триває досудове розслідування», — додали в поліції.

Правоохоронці закликали батьків уважніше ставитися до своїх дітей, та попередити їх про встановлену законом відповідальність за вчинення диверсій.

Читайте також:

Можливо зацікавить