Цей популярний продукт на кухні допомагає захиститися від раку

Цей популярний продукт на кухні допомагає захиститися від раку

Захистити себе від раку повністю неможливо, але значно знизити ризики можна завдяки здоровому способу життя та регулярним обстеженням. Нові дослідження показали, що деякі продукти можуть запобігти небезпечним захворюванням. Так, вчені виявили цілющі властивості у популярної добавки до їжі.

Про це пише UA-Press.

Дослідження показали, що хрін – пряний і гострий на смак овоч, який використовується як приправа до страв – багатий рослинними сполуками, які знижують ризик виникнення раку. Овоч містить глюкозинолати і ізотіоціанати, які пригнічують ріст ракових клітин, заявляють вчені.

За словами фахівців, глюкозинолат синігрин, який присутній в хроні, працює як антиоксидант і бореться з пошкодженням клітин, викликаним вільними радикалами. Високий рівень цих молекул провокує небезпечні захворювання і рак в тому числі.

Крім того, дослідження показують, що речовини, які містяться в хріні, запобігають раку товстої кишки, легенів і шлунка. Так, корінь багатий ферментом пероксидаза, які активує і підсилює потужні протиракові сполуки, що вбивають ракові клітини підшлункової залози.

Читайте також: 

Можливо зацікавить