Ці культури знищать урожай: що категорично не можна садити біля огірків

Що не люблять огірки?

Врожай огірків значною мірою залежить від того, які культури ви посадите поряд.

Кожен досвідчений господар знає, що овочам потрібне правильне «сусідство» на городі, інакше це може позначитися на майбутньому врожаї городини, - пише ТСН.

Розповідаємо, з якими рослинами не «дружать» огірки.

Які рослини не можна садити біля огірків

Боби. Ці рослини можуть заразити огірки фузаріозом, що негативно вплине на формування, зростання та смак овочів.

Картопля. Ці культури мають спільного шкідника – колорадських жуків, які можуть просто погубити майбутній врожай обох овочів. Також через картоплю на огірках можуть з’являтися нематоди, які отруюють рослину – і вона гине.

Кавуни й дині. Огірки, дині й кавуни належать до однієї групи рослин. Їх можна саджати поряд для кращого запилення. Але треба бути уважними, бо вони живляться одними й тими самими корисними речовинами. Треба, щоб їхній розподіл між цими культурами був рівномірний.

Помідори. Томати також не найкращі сусіди для огірків, бо мають однакову хворобу – фітофтору, і шкідників, які можуть погубити обидві городні культури.

Пряні трави й часник. Базилік, кінза та материнка вкрай погано впливають на зростання огірків. Ці трави здатні змінити смак плодів, зробити їх гіркими й несмачними. Так само впливає на огірки й часник, тому краще садити його на відстані пів метра від грядки з огірками.

Читайте також:

Можливо зацікавить