У бібліотеці на Волині відбулась зустріч з паралімпійським чемпіоном

У бібліотеці на Волині відбулась зустріч з паралімпійським чемпіоном

У Ківерцівській бібліотеці відбулася зустрілися дітей з чемпіоном світу з легкої атлетики серед паралімпійців Ярославом Окапінським.

Про це Суспільному розповіла керівниця книгозбірні Любов Михальчук.

Ярослав Окапінський – майстер спорту України міжнародного класу. У 2021-му він був єдиним легкоатлетом, який представляв Волинь на Паралімпійських іграх 2020 за весь час участі України у світових змаганнях. Волинянин зайняв шосте місце. Цього року спортсмен став чемпіоном світу з легкої атлетики серед паралімпійців у Франції. Зараз Ярославу Окапінському 24 роки, каже, що 14 з них він займається спортом.

«Є три складові, без яких не може бути ніякого успіху, це мрія, мета, бажання та підсумковий результат», — каже спортсмен.

Подібні зустрічі зі школярами відвідує щомісяця, каже Ярослав Окапінський. З його слів, це мотивує молодь досягати своїх цілей.

На зустріч зі спортсменом прийшла 12-річна Єлизавета Черьомуха. Школярка каже, що ця зустріч її надихнула рухатися вперед і досягати своїх цілей.

Такі зустрічі допомагають дітям повірити у власні сили, говорить Іванна Бурим, асистентка вчителя в інклюзивному класі.

Зі слів психологині Оксани Теплової, у Ківерцівській громаді за інклюзивною формою навчання здобувають шкільну освіту орієнтовно пів сотні дітей.

Читайте також:

Можливо зацікавить