У «Дії» додали функцію реєстрації на Національний мультипредметний тест

У «Дії» додали функцію реєстрації на Національний мультипредметний тест

Абітурієнти 2024 року зможуть зареєструватися на національний мультипредметний тест через застосунок “Дія”.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

“Український центр оцінювання якості освіти інтегрував Дію, щоб вступники змогли зареєструватись на НМТ швидше і зручніше. Для цього абітурієнту потрібно мати ID-картку чи закордонний паспорт у Дії, а також активувати Дія.Підпис“, – йдеться в повідомленні.

Як він зазначив, під час реєстрації на сайті УЦОЯО треба дати доступ до паспорта через застосунок. Дані з нього автоматично з’являться у формі реєстрації, тож абітурієнтам не потрібно буде вручну вводити паспортні дані та завантажувати скан чи фото паспорта і картки платника податків.

“Коли будете потім логінитись у персональному кабінеті, то використовуйте Дія.Підпис – паспортні дані та податковий номер знову ж таки не потрібно буде вводити вручну“, – зауважив Федоров.

Цьогоріч основна сесія НМТ відбудеться з 14 травня до 25 червня, а додаткова – з 11 до 19 липня. У додатковій зможуть узяти участь ті вступники, які з поважних причин не склали тестування під час основної.

Абітурієнти складатимуть іспит із чотирьох предметів, три з яких визначені, а один – на вибір. У переліку обов’язкових – українська мова, математика, а також історія України.

На вибір – українська література, іноземна мова (англійська, іспанська, німецька, французька), біологія, фізика, хімія та географія.

Читайте також:

 

Можливо зацікавить