У громаді на Волині скасували тендер на 238 тисяч гривень. Що відомо

У громаді на Волині скасували тендер на 238 тисяч гривень. Що відомо

У Любешівській селищній раді на Волині скасували оголошений на 238 тисяч гривень тендер на закупівлю металевих каркасів. Це підтверджується і протокольним рішенням тендеру.

Це відбулося після того, як члени робочої групи «Прозорість та підзвітність» проаналізували тендер на предмет завищення цін і рекомендували переглянути доцільність закупівлі, передає Суспільне

Як повідомили в ОВА, члени робочої групи «Прозорість і підзвітність» при Волинській облдержадміністрації провели моніторинг закупівель, що були оголошені з 1 серпня по 12 серпня 2024 року за кошти місцевих бюджетів.

Зацікавив робочу групу тендер в Любешівській громаді на металеві каркаси в кількості 70 штук.

«Дослідивши ціни на труби профільні та виконання робіт, собівартість однієї конструкції може складати не більше 1 900 тис. грн при заявленій вартості 3 400 тис. грн за одиницю. Тож переплата в цілому по даній закупівлі може становити близько 100 000 тис. грн», — повідомили в облдержадміністрації.

У зв'язку з цим управлінню капітального будівництва та житлово-комунального господарства Любешівської селищної ради рекомендували за можливості скасувати тендерну процедуру.

Скасування відкритих торгів 16 серпня підтвердив голова Любешівської громади Олег Кух, який прокоментував ситуацію.

Зі слів посадовця, у громаді займаються облаштуванням місць пам'яті полеглих військовослужбовців, і металеві каркаси передбачені для розміщення портретів полеглих та інформації про них. Цей тендер, з його слів, проаналізують.

«Замовник і організатор торгів — окрема юридична особа. Я не знаю, як вони організовували і проводили, тому що я на лікарняному перебуваю вже більше трьох місяців. Зараз також на лікарняному. Може там дійсно помилка, може є порушення чи ще щось не так... Переробимо і оголосимо повторно», — сказав Олег Кух.

Читайте також: 

Можливо зацікавить