У Харкові з даху будинку зняли російську бомбу на 300 кг вибухівки

У Харкові з даху будинку зняли російську бомбу на 300 кг вибухівки

У Харкові сапери здійснили операцію зі знешкодження ворожої авіабомби ФАБ-500, яку ще в березні була скинули з літака окупантів.

Бомба влучила у дах житлової 9-типоверхівки в житловому масиві Північна Салтівка та застрягла на її технічному поверсі, повідомляють в ДСНС України.

Йдеться про дуже потужну некеровану фугасну бомбу, яка несе 300 кг вибухової речовини. Вона здатна була зруйнувати той будинок повністю, але, на щастя, не спрацювала. Тоді, у березні, піротехніки ДСНС дезактивували бомбу, викрутивши контактний підривник. Проте застосувати важку техніку, щоб дістати її з висоти та знешкодити повністю, було неможливо через постійні обстріли окупантів.

До проведення операції зі знешкодження залучили спеціальний аварійно-рятувальний автомобіль, автонавантажувач, піротехнічний автомобіль, важкий автокран та близько 10 саперів та рятувальників.

Бомбу дістали та вивезли для подальшого знешкодження.

У Харкові з даху будинку зняли російську бомбу на 300 кг вибухівкиУ Харкові з даху будинку зняли російську бомбу на 300 кг вибухівкиУ Харкові з даху будинку зняли російську бомбу на 300 кг вибухівки

Можливо зацікавить