У Луцькій громаді запрацював новий реабілітаційний центр для військових. Фото

У Луцькій громаді запрацював новий реабілітаційний центр для військових. Фото

У Луцькій громаді нещодавно розпочав роботу інноваційний реабілітаційний центр національної мережі «Recovery», яку заснували Віктор та Олени Пінчуки задля підтримки Сил безпеки й оборони України.

Про це у соцмережах повідомив голова Волинської ОВА Юрій Погуляйко.

Військові, які отримали поранення під час бойових дій уже отримають тут якісні й безоплатні послуги медичної реабілітації.

«Приємно вражений потужностями центру, адже зали облаштовані за світовими стандартами інклюзивності й технологічності. Комплекс тренажерів і апаратів для реабілітації покриває весь спектр можливих функціональних порушень (зокрема, отриманих унаслідок мінно-вибухових травм)», - наголошує у дописі голова ОВА.

У Луцькій громаді запрацював новий реабілітаційний центр для військових. ФотоУ Луцькій громаді запрацював новий реабілітаційний центр для військових. ФотоУ Луцькій громаді запрацював новий реабілітаційний центр для військових. Фото

Палатне відділення розраховане на 50 ліжко-місць. Усі кімнати облаштовані функціональними меблями, а також інклюзивними вбиральнями та душовими.

Як зазначив очільник Волинської обласної клінічної лікарні Олександр Дудар, закладу є ще куди рости. Саме тому попереду другий етап розвитку центру – облаштування рекреаційної зони навколо корпусу. Оскільки пацієнти потребують не тільки догляду, маніпуляцій та процедур, а й відпочинку та свіжого повітря. Зокрема, біля реабілітаційного центру планують влаштувати доріжки з різним покриттям, щоб військові могли адаптуватися до ходьби як по бруківці та асфальту, так і по піску, щебню чи траві. Також будуть зони з літніми тренажерами та корти. Крім того, недалеко є озеро, яке хочуть облагородити, щоб хлопці могли легко до нього дістатися.

У Луцькій громаді запрацював новий реабілітаційний центр для військових. ФотоУ Луцькій громаді запрацював новий реабілітаційний центр для військових. Фото

За словами очільника закладу, важливим кроком розвитку центру є й доукомплектування кадрами та безперервна їхня професійна підготовка. Погоджуюся з ним, адже меж досконалості немає і потрібно постійно удосконалюватися, щоб бути кращими.

Водночас ОВА сприятиме та всіляко допомагатиме закладу у цьому. Адже найближчі 20-30 років всім українцям жити зі словом «реабілітація». Тому розбудова та покращення потужностей медустанов області, які відновлюють наших військових у пріоритеті.

Читайте також: 

Можливо зацікавить