Глядачі у шоці: актори розповіли вражаючу історію села під Луцьком

Глядачі у шоці: актори розповіли вражаючу історію села під Луцьком

У неділю, 10 вересня, на території Жидичинського монастиря презентували мобільну виставку «Велична Історія Древнього Жидичина». Захід ініціювала Луцька міська рада спільно з місцевими волонтерами. Присутні дізналися несподівані та цікаві історичні факти про Жидичин завдяки театралізованому дійству від «Гармидера», яке режисерувала Руслана Порицька.

Театралізована презентація мобільної виставки «Велична Історія Древнього Жидичина» відбулася в рамках конкурсу проєктів соціального спрямування, які реалізує управління соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Луцької міської ради.

«Цей проєкт - інструмент усвідомлення власної локальної культурної ідентичності. Він показує те, як наше минуле визначає сьогодення», - кажуть організатори. 

Глядачі у шоці: актори розповіли вражаючу історію села під ЛуцькомГлядачі у шоці: актори розповіли вражаючу історію села під Луцьком

Цікавим історичним фактом є те, що Жидичин - найдавніше село на Волині, а його монастир заснований раніше, аніж Почаївська лавра. Про те, що монастир у Жидичині існував ще до офіційного Хрещення Русі, є свідчення у василіянських хроніках. 

Глядачі у шоці: актори розповіли вражаючу історію села під ЛуцькомГлядачі у шоці: актори розповіли вражаючу історію села під Луцьком

Гості заходу ознайомилися з унікальними архівними матеріалами про Жидичин та його мешканців за допомогою аудіо-подкастів, стендів та експозицій. Кажуть: в шоці від того, наскільки багата історія у звичайного, на перший погляд, волинського села.

Глядачі у шоці: актори розповіли вражаючу історію села під ЛуцькомГлядачі у шоці: актори розповіли вражаючу історію села під ЛуцькомГлядачі у шоці: актори розповіли вражаючу історію села під ЛуцькомГлядачі у шоці: актори розповіли вражаючу історію села під ЛуцькомГлядачі у шоці: актори розповіли вражаючу історію села під ЛуцькомГлядачі у шоці: актори розповіли вражаючу історію села під Луцьком

Несподівана та смілива театралізована феєрія під відкритим небом від театру «Гармидер» не залишила байдужим нікого з присутніх. У цікавій, місцями гумористичній, формі актори відтворили життя, ремесла, звичаї та традиції жидичан минулих століть. 

Глядачі у шоці: актори розповіли вражаючу історію села під ЛуцькомГлядачі у шоці: актори розповіли вражаючу історію села під ЛуцькомГлядачі у шоці: актори розповіли вражаючу історію села під ЛуцькомГлядачі у шоці: актори розповіли вражаючу історію села під ЛуцькомГлядачі у шоці: актори розповіли вражаючу історію села під ЛуцькомГлядачі у шоці: актори розповіли вражаючу історію села під ЛуцькомГлядачі у шоці: актори розповіли вражаючу історію села під ЛуцькомГлядачі у шоці: актори розповіли вражаючу історію села під ЛуцькомГлядачі у шоці: актори розповіли вражаючу історію села під ЛуцькомГлядачі у шоці: актори розповіли вражаючу історію села під Луцьком

Якщо ви також хочете дізнатися величні та неочікувані факти про село Жидичин - переходьте за посиланням.

Читайте також:

Можливо зацікавить